Vrijspraak Goor zet gebruik televisiebeelden onder druk

Andrea Doino
| 11 reacties
Vrijspraak Goor zet gebruik televisiebeelden onder druk
Foto: © SC

Het bondsparket vroeg drie weken schorsing omdat het op basis van televisiebeelden oordeelde dat Bart Goor doorging op Bidaoui van Lierse, toen die een bal wegtrapte. Het Sportcomité sprak Goor vrij.

“Ik dacht dat televisiebeelden in eerste instantie ging om incidenten die achter de rug van de scheidsrechter gebeurden en waarbij sprake was van kwaadwillige intentie. Er is binnen de Pro League al discussie over dit gebruik van televisiebeelden, want sommige clubs voelen zich geviseerd”, zei Wim Van Hove, raadsman van Westerlo.

“De agressie moet uit het voetbal maar als we dit soort zaken allemaal moeten bekijken, gaan we nog lange dagen maken”, sprak voorzitter Jaques De Ketelaere.

Kortom, een maand nadat het bondsparket systematisch begon met alle wedstrijden te bekijken om spelers te vervolgen, ligt het al onder vuur. “Ik kan niets over deze zaak zeggen, wel in het algemeen. De bedoeling is om brutaliteiten uit het voetbal te bannen, niet allerlei flauwe overtredingen”, zegt Ludwig Sneyers, CEO van de Pro League.

“Maar we evalueren het systeem uiteraard. En als het bondsparket vaststelt dat het Sportcomité systematisch zaken vrijpleit, dan kan het bondsparket een andere maatstaf hanteren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties