Buyens: "Fans dachten dat ik rol van Defour zou overnemen"

Fabian Morren
| 5 reacties
Buyens: "Fans dachten dat ik rol van Defour zou overnemen"
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Yoni Buyens maakte vorig seizoen de overstap van KV Mechelen naar Standard. Intussen zit hij al aan 42 officiële wedstrijden in het shirt van de Rouches.

Buyens moest de leemte opvullen na het vertrek van Steven Defour. "In het begin leed ik wel wat onder de vergelijking met Defour. Bij mijn vorige clubs ( Lierse en KV Mechelen, red) was mijn rol louter defensief", zo vertelt Buyens in Sport/Voetbalmagazine. "Ik voetbalde net voor de verdediging als een echte recupererende middenvelder."

"Bij Standard verwacht men meer van mij: ik moet er ook mee het spel maken. De supporters hadden waarschijnlijk gedacht dat ik onmiddellijk de rol van Defour zou overnemen. Maar ik wist al van in het begin dat ik onmogelijk die verwachting zou kunnen inlossen. Ik ben een andere speler, met andere kwaliteiten. Laat ons zeggen dat ik een speler ben die belangrijk kan zijn voor een ploeg zonder op te vallen."

Standard moet donderdag winnen bij Hannover 96 om nog door te stoten naar de achtste finales. "Ik ben ervan overtuigd dat we in Hannover kunnen winnen. Oké, ik weet dat de Duitsers dit seizoen thuis nog niet verloren hebben, maar voor alles moet er een eerste keer zijn ..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties