Interview Play-off II: "Het wordt een kwestie van opladen"

Tomas Taecke
| 7 reacties
Play-off II: "Het wordt een kwestie van opladen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdag starten de acht ploegen die tot PO2 veroordeeld zijn op hun beurt de ondergeschikte nacompetitie. Woensdag legde onze redactie de pijnpunten van het 'kerkhof' bloot, vandaag kijken we met welke ingesteldheid de clubs PO2 aanvatten.

Voor aanvang van PO2 zijn de clubs en spelers het eens. De acht teams beginnen met een schone lei en kunnen een gooi doen naar een Europees ticket. Hoewel zij naar buiten brengen gemotiveerd te zijn voor die eindronde, stellen de media en het publiek zich toch de nodige vragen.

Een opvallende rol is dit jaar weggelegd voor bekerwinnaar Sporting Lokeren, dat zich reeds heeft verzekerd van een Europees ticket. De Waaslanders zorgen er mits winst voor dat de barrageduels met de nummer vier uit PO1 overbodig worden en hebben bovendien helemaal niets meer te winnen of te verliezen in PO2.

"Het is dan ook logisch dat het moeilijk wordt om ons op te laden voor PO2", wist Koen Persoons vlak na de gewonnen bekerfinale. "Je moet maar eens vragen aan onze trainer wat we er straks zullen doen". Peter Maes nam de microfoon iets diplomatischer ter hand. "Als je onze wedstrijd tegen Cercle bekijkt - waar we niets meer te winnen hadden - dan weet je dat we nu ook voluit onze plicht zullen vervullen", doet de Lokerse coach menige wenkbrauwen fronsen.

Enkele clubs die de degradatie wisten af te wenden, kunnen via het systeem alsnog een gooi doen naar een Europees ticket. Karel Geraerts weet dat OHL alvast zijn kans zal gaan. "Elke ploeg start opnieuw met 0 punten", rekende de middenvelder uit. "In die zin hebben we evenveel kansen als de andere clubs om op de eerste plaats te eindigen".

De club die waarschijnlijk met de grootste tegenzin aan PO2 begint, is Cercle Brugge. Groen-zwart is op miraculeuze wijze PO1 misgelopen en start zaterdag op KV Mechelen play-off 2. De vereniging zal de grootste ontgoocheling op dit moment wel al verwerkt hebben en hoopt in die eindronde hetzelfde te kunnen realiseren als in de competitie. "We moeten aan de slag in PO2 en zullen daar het beste van proberen te maken", wist Bob Peeters. "We kunnen er nu niets meer aan veranderen". Zijn aanvaller Vetokele trad hem bij: "Eens dit verwerkt zal zijn, zullen we enorm gemotiveerd zijn om voor dat Europees ticket te gaan".

Tegenstander KV Mechelen is daarbij één van de favorieten voor PO II-winst: "Maar het is een heel lange weg", aldus middenvelder David Destorme. "We gaan ons uiterste best doen, maar zo denken er nog veel clubs. Het is herbeginnen van nul en hopen dat iedereen zich kan opladen, maar daar ben ik van overtuigd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties