Interview Iachtchouk: "Vind het raar dat ik zo weinig scoor"

Iachtchouk: "Vind het raar dat ik zo weinig scoor"
Foto: © SC

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Cercle Brugge is met een 0-3 winst aan de play-off 2 begonnen. Voor de spelers een hele opkikker na het net missen van PO 1. Oleg Iachtchouk scoorde tegen KV Mechelen de openingsgoal en denkt weer vooruit.

Johan Walckiers in Mechelen

De match tegen Lokeren heeft toch wat nagezinderd bij de vereniging. "We waren heel ongelukkig, dat mag duidelijk zijn", vertelde Oleg Iachtchouk aan onze redactie. "De wedstrijd tegen Mechelen was voor ons een kentering. Normaal gezien is het altijd heel moeilijk om daar te spelen, maar we speelden een heel goede wedstrijd."

Voor Iachtchouk was het Achter de Kazerne pas zijn vijfde goal van het seizoen. Voor de Oekraïner ver beneden zijn gemiddelde. "Het doet altijd deugd om te scoren, maar dit seizoen koester ik elke goal extra", gaf hij toe. "Ik weet niet wat er scheelt dit seizoen, maar ik kom moeilijk tot scoren. En dat is raar voor mij, want normaal scoor ik toch vrij makkelijk. Dit is mijn minste seizoen qua doelpunten."

"Nochtans speel ik veel. En het is ook niet zo dat ik het verleerd ben: op training vliegen de ballen met sprekend gemak tegen de netten. Misschien omdat ik nu iets meer in dienst van de ploeg speel, dat het minder vlot loopt voor doel. Het is wel iets dat ik nodig heb om me goed in mijn vel te voelen. Ik hou van scoren."

Dat hij het scoren niet verleerd is, bleek uit zijn knappe goal afgelopen weekend. "Dat het moeilijk leek? Dat weet ik niet. Op zo'n moment denk je niet na: de bal komt en je moet er iets mee doen. Hij verdween mooi in de hoek, maar dat is het instinct dat op zo'n moment het overneemt."

Anderlecht favoriet
Cercle is met ambitie aan PO 2 begonnen. "We gaan nog vijf matchen alles geven en dan zien waar we uitkomen", aldus Iachtchouk. "Als we geen ambitie hadden, zouden we tegen Mechelen niet gespeeld hebben zoals we deden. De ploeg liet zien dat er nog iets te rapen valt."

Iachtchouk zal voor altijd ook een deel van zijn hart bij Anderlecht liggen hebben. "Ondanks hun puntenverlies zondag zie ik ze nog altijd als de favoriet", aldus de aanvaller wiens ouders nog steeds voor paars-wit werken. Zijn moeder doet de was en de plas voor talenten als Praet en Longueville. "Als ik tijd heb, ga ik nog af en toe langs op de club. Anderlecht is nog altijd een ploeg van mij hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties