Interview "Met opgeheven hoofd tegen Standard"

"Met opgeheven hoofd tegen Standard"
Foto: © SC

Vrijdag staat de Belgische 'Clasico' voor de derde keer dit seizoen op het programma. Bij Anderlecht hebben ze iets recht te zetten na hun openingsmatch tegen Kortrijk: "Tegen Standard moeten we oplossingen vinden."

Anderlecht speelde een barslechte eerste helft tegen Kortrijk, maar hoopt daar tegen vrijdag bovenop te zijn. "We weten dat we onder ons niveau speelden tegen Kortrijk", zei Sacha Kljestan. "Standard is altijd een grote match en daarin staan we er altijd. We verwachten kritiek op onze manier van spelen van zondag, maar dat is normaal. We hebben in de reguliere competitie echter bewezen dat we ook in Luik kunnen gaan winnen."

Cheikhou Kouyate is voorzichtig in zijn uitspraken. De Senegalees kent de 'extra's' die aan de wedstrijd vasthangen. "Voor mij is Standard de moeilijkste verplaatsing uit de play-offs. Ze hebben veel spelers die het verschil kunnen maken. Dat Cyriac er niet bij is, verzwakt hen niet echt. Ze hebben nog Batshuayi en vooral Mémé Tchité, die een verleden heeft bij Anderlecht. En ook Jelle Van Damme zijn we nog niet vergeten. Hij had een groot aandeel in ons kampioenschapsjaar. We mogen niet vergeten wat hij ons toen heeft bijgebracht. En hij is een gevaarlijke speler."

Matias Suarez hoopt ook dat Anderlecht niet te lang blijft stilstaan bij de wedstrijd van zondag. "We mogen niet twijfelen", aldus de Argentijn. "We moeten oplossingen vinden voor we naar daar afreizen. Vrijdag moeten we met opgeheven hoofd op het veld komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties