Interview "Normaal dat niemand in AA Gent titelkandidaat ziet"

Melissa Maes
| 37 reacties
"Normaal dat niemand in AA Gent titelkandidaat ziet"
Foto: © SC

Niemand hield voor de start van de play-offs rekening met AA Gent als titelkandidaat, maar na één speeldag is het verschil met leider Anderlecht slechts vier punten. "Toch verkiezen we de underdogpositie."

AA Gent won vorig weekend overtuigend met 3-0 van Standard. “Ik ben erg blij met onze goede start. Niet alleen de zege stelt me tevreden, maar ook hoe we hebben gespeeld. We hebben hard gewerkt en we voetbalden intelligent genoeg om die wedstrijd te winnen”, vertelt César Arzo aan onze redactie.

Net voor de start van PO1 hadden de aanvallers bij blauw-wit een dipje. “Het stelt me gerust dat ook zij weer scoren. We spelen erg offensief en het is goed om te zien dat iedere speler op het veld een doelpunt kan maken.”

Door de winst tegen de Rouches doet AA Gent het nu al beter dan tijdens de play-offs vorig seizoen, toen het geen enkele match won. “Vorig jaar waren onze duels niet zo goed. Op training blijven we nu hard werken voor elkaar. Het succes van dit seizoen is te danken aan onze hele groep en de technische staf.”

“Of het succes ook te danken is aan mij als kapitein? Ik heb geen aanvoerdersband nodig om iedereen op te laden voor een wedstrijd. Ook zonder die band praat ik met iedereen, het is mijn persoonlijkheid.”

"Vechten om nog één of twee plaatsen te klimmen"
De ambities blijven onveranderd? “De derde plaats willen we zeker behouden, maar ik vind ook dat we moeten vechten om nog één of twee plaatsen te klimmen. Ik weet dat niemand in ons een titelkandidaat ziet, maar dat is ook normaal.”

“Anderlecht en Club Brugge zijn grotere clubs dan AA Gent. Als zij niet kampioen spelen, is dat een catastrofe. Ik heb liever de rol van underdog. Wij willen gewoon een goeie play-off-reeks afwerken.”

Zaterdag staat de verre verplaatsing naar Racing Genk op het programma. De Limburgers wonnen twee weken geleden nog met 3-1. “Het is tijd voor revanche (lacht). Het zal opnieuw een moeilijke wedstrijd worden”, besluit Arzo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties