Interview Sollied: "Anderlecht is druk gewoon"

Melissa Maes
| 6 reacties
Sollied: "Anderlecht is druk gewoon"
Foto: © SC

AA Gent krijgt vanavond het bezoek van leider Anderlecht. Voor Trond Sollied wordt het opnieuw puzzelen, want blauw-wit mist voor dit duel tal van sterkhouders. Zo is Bernd Thijs geschorst en ligt Jesper Jørgensen in de lappenmand met een knieblessure.

De verloren partij tegen Racing Genk blijft nazinderen bij Trond Sollied. “Ik hou er niet van als een arbiter kans maakt op een Oscar omwille van zijn prestatie. Het aantal foute beslissingen lag zo hoog, dat je als spelers, maar ook vanop de bank niet meer op het sportieve kon focussen.”

“Het liep uiteraard ook bij ons fout vorige zaterdag. Onze passing was zo zwak dat de spelers nooit in de wedstrijd raakten. Ik paste het team inderdaad wat aan, maar we speelden niet in een nieuw systeem”, verduidelijkt de Noorse coach.

“De verwachtingen na de 3-0-overwinning tegen Standard lagen veel te hoog. Het is dus tijd dat we allemaal terug naar de aarde afdalen.” Niet enkel AA Gent heeft vanavond kopzorgen, ook bij Anderlecht loopt het niet zoals men zou willen. “Zij hebben echter druk nodig om op hoog niveau te spelen, zij zijn dat dus wel gewoon.”

Wat verwacht Sollied nog van de komende topwedstrijden? “Het worden zonder twijfel nog boeiende play-offs. Het verbaasde me alvast niet dat KV Kortrijk won van Club Brugge. Na afloop van PO1 zal ik in elk geval veel geleerd hebben over de mentale sterkte van onze spelersgroep.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties