Reactie Strafschopspecialist Köteles: "Fantastische avond"

Robby Morren
Robby Morren
| 19 reacties
Strafschopspecialist Köteles: "Fantastische avond"
Foto: © SC

Laszlo Köteles ontpopt zich dit seizoen tot een echte strafschopspecialist. Ook Milan Jovanovic geraakte vanop de stip niet voorbij de Genkse goalie.

Robby Morren in Anderlecht

"Het was een fantastische avond voor ons maar het was helemaal geen makkelijke match", zo vertelde de doelman ons na de 1-3 overwinning. Anderlecht kreeg in de aanvangsfase enkele goede kansen. We hebben op bepaalde momenten een tikkeltje geluk gehad maar we hadden de wedstrijd onder controle. We speelden een goede match."

Köteles liet zich opnieuw opmerken met enkele puike reddingen en vooral toen hij de strafschop van Jovanovic heel knap uit zijn doel ranselde. Köteles kroonde zich dit seizoen tot de strafschopspecialist. Zo was hij de held die Genk naar de Champions League hielp in de strafschoppenreeks tegen Maccabi Haifa en ook tegen Chelsea pakte hij een elfmeter.

"Vanaf het moment dat de scheidsrechter naar de stip wees, heb ik me geconcentreerd. Ik had op voorhand niet gezien hoe Jovanovic zijn penalties trapt maar het viel me op dat hij een lange aanloop nam en ik koos de juiste hoek. Dit seizoen heb ik wat geluk met de keuze van de hoek bij strafschoppen en als ik juist kies, pak ik hem meestal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties