"Alles is nog mogelijk voor AA Gent"

"Alles is nog mogelijk voor AA Gent"
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Michel Louwagie liet bij het begin van het seizoen optekenen dat AA Gent dit jaar dicht bij de titel zou eindigen. Nu geeft de manager aan dat hij het verkeerd had ingeschat. "Maar alles is nog mogelijk."

“Ik blijf erbij dat wij qua potentieel de mogelijkheden hadden. Iedereen heeft dat wel gezien. Maar ik heb het verkeerd ingeschat. Zo dacht ik dat Christophe Lepoint vroeger zou terugkomen. En wie had gedacht dat Yaya Soumahoro een heel seizoen niet zou spelen?”, zegt Michel Louwagie in HLN.

“Ik heb zelf ook fouten gemaakt. Sommige investeringen zou ik niet meer doen. Je zal nu vragen welke, maar dat hou ik liever binnenskamers, omdat het te delicaat is voor de spelersgroep.”

De kloof met Anderlecht en Club Brugge is respectievelijk acht en zeven punten. Daarnaast wipte Racing Genk nog eens over AA Gent naar de derde plek. Komt het nog goed voor de Buffalo’s in deze play-offs? “In principe is alles nog mogelijk.”

“Wij moeten niet te veel rekenen. De rust bewaren is het belangrijkste. Trouwens, nul op negen, dat is te gemakkelijk. Ik zie een drie op zes, want die laatste twee wedstrijden neem ik door alle omstandigheden niet mee in mijn evaluatie. Er zijn een aantal redenen waarom onze resultaten minder zijn en die zijn gekend.”

“Play-offs hebben voor financiële injectie gezorgd”
AA Gent- en Pro League-voorzitter Ivan De Witte moet opnieuw veel kritiek slikken over het play-off-systeem. “Het is vervelend dat ze mijn voorzitter nu langs alle kanten kietelen. Door zoveel druk begint Ivan natuurlijk ook te twijfelen. En dan vindt men dat eigenaardig dat hij begint na te denken, terwijl dat gewoon logisch is.”

“De samenvatting van de play-offs is dat ze hebben gezorgd voor een financiële injectie in het Belgische voetbal. Daar kunnen we toch niet rouwig om zijn?”, besluit Louwagie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties