Tim Matthijs: "Mooiere wedstrijden in PO2 dan in PO1 "

Jefrey Van der Straeten
| 3 reacties
Tim Matthijs: "Mooiere wedstrijden in PO2 dan in PO1 "
Foto: © SC

Naar aanleiding van de wedstrijd tegen Bergen, interviewde men bij Lokeren ook een tegenstander, met name Tim Matthijs. Hij praat over zijn eigen carrière, zijn trainerscarrière en de play-offs.

Tim Matthijs is nog maar 28, maar volgt toch al de trainerscursus. “Ik heb zoveel te danken aan het voetbal. Ik kan me geen leven indenken zonder. Concrete plannen om trainer te worden zijn er natuurlijk nog niet. Voorlopig heeft mijn actieve loopbaan nog de voorrang”, aldus de Bergense aanvaller.

Over zijn huidige club vertelt hij het volgende: “Bergen is een goede keuze geweest. Ik heb twee mindere jaren achter de rug, maar nu groei ik weer naar mijn beste niveau. Ik kan het nog en heb op mijn leeftijd de ervaring mee. Het is ook een geweldige ploeg om in te spelen. Er heerst een heel familiale sfeer. (...) Voor mij als Vlaming was het geen evidente keuze, maar ik heb ze me nog geen minuut beklaagd.”

Of Matthijs nog ambitie heeft om hogerop te geraken? “Absoluut. Ik hoor ook dat er interesse is, van binnen- en buitenland. Mijn voorkeur gaat op papier naar een ploeg uit eigen land, maar ik sluit niks uit. De wil is er in ieder geval om nog een stapje hoger te geraken.”

Ten slotte werd de voormalige Zulte Waregem-speler nog naar zijn mening gevraagd over de vermaledijde PO2. “Dat valt mij eigenlijk mee. Zowel Zulte Waregem, Beerschot, Lokeren als wijzelf willen er nog iets van maken. Ik zag al mooiere en leukere wedstrijden in Play-Off II dan in Play-Off I, eerlijk gezegd. De ploegen in onze reeks gaan er nog voor, willen de groep winnen. Ook Lokeren, merk ik. Iedereen dacht dat die zouden gaan uitbollen, maar dat klopt dus niet.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties