Reactie Jacobs: "Heb gevraagd om volgende duels op verplaatsing te spelen"

Fabian Morren
| 6 reacties
Jacobs: "Heb gevraagd om volgende duels op verplaatsing te spelen"
Foto: © SC

Anderlecht ruikt de titel. De voorsprong bedraagt voorlopig zeven punten, op vier speeldagen van het einde. Club Brugge speelt zaterdagavond nog wel op het veld van AA Gent. De zege tegen Racing Genk was knap en heel verdiend. "We toonden de juiste ingesteldheid."

Fabian Morren in Genk

“Als je 0-4 wint ben je uiteraard blij”, zei de Anderlecht-coach. Maar voor hij de wedstrijd verder analyseerde, wilde hij toch wat kwijt over de blessure van Kevin De Bruyne. “Ik betreur de blessure van Kevin. Het is een verlies voor het Belgisch voetbal en de play-offs.”

Over de prestatie van zijn team kon Jacobs alleen maar tevreden zijn. “We toonden van bij het begin de juiste ingesteldheid”, aldus de Anderlecht-coach; “We waren ons bewust van het feit dat we voor een moeilijke uitmatch stonden. Genk gaf ons in Anderlecht voetballes. In de tweede helft toonde mijn ploeg veel maturiteit.”

Titel
De titel komt in zicht voor paars-wit. Nu volgen twee thuiswedstrijden, tegen Gent en Club Brugge. “Ik heb gevraagd om de komende twee matchen op verplaatsing te spelen. Blijkbaar zijn uitwedstrijden onze sterkte”, reageerde Jacobs gevat. “Neen, ik heb de spelers gevraagd om nederig te zijn. Het zou ongepast zijn om nu hoog van de toren te blazen. We spelen in de komende matchen tegen de nummer twee en vier uit de competitie.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties