Interview Matthys: "Scifo kan iemand met twee woorden motiveren"

Tomas Taecke
| 0 reacties
Matthys: "Scifo kan iemand met twee woorden motiveren"
Foto: © SC

Na een blitsstart en een terugval van jewelste is RAEC Mons uiteindelijk weer hot. De promovendus is ongeslagen onder leiding van Enzo Scifo, die volgens Tim Matthys grotendeels verantwoordelijk is voor de heropleving van de Draken.

Na een bewogen seizoen kan Bergen straks een gooi doen naar Europees voetbal. De Henegouwers lijken op weg om poule B van PO2 winnend af te sluiten en trachten vervolgens via twee dubbele ontmoetingen de poort naar Europa open te beuken. Absoluut geen must voor l'Albert, maar wel een reden om nog maar eens tot het uiterste te gaan.

"We zullen in ieder geval trachten onze poule te winnen", legt Matthys uit aan onze redactie. Wat er nadien komt, hebben we eigenlijk nog niet besproken in de kleedkamer. Hoewel de trainer zo ver mogelijk wil geraken, spreekt ook hij niet over eventueel Europees voetbal. Onze ambitie is het maximale eruit halen. Dat betekent alles geven tot en met de laatste wedstrijd, dan zien we wel waar we stranden".

Onder Dennis Van Wijk ging Bergen als een speer van start en hield het onder meer Anderlecht en Standard in bedwang. Bergen lag op koers om mee te strijden voor een PO1-ticket, maar een mindere periode kondigde zich aan. Na het vertrek van Dennis Van Wijk en de komst van Enzo Scifo zijn de Draken opnieuw ongeslagen en eindigt de promovendus zijn knappe seizoen toch nog in stijl.

"Scifo heeft op heel korte tijd een enorme dosis vertrouwen in de ploeg gepompt. Hij is een coach die graag met zijn spelers praat en iemand met twee, drie woorden scherp kan zetten. Veel gasten die onder Van Wijk niet speelden en sakkerden, kregen nu een nieuwe kans en waren opnieuw heel gemotiveerd. Doordat Scifo op zijn beurt alle spelers aan het werk ziet met het oog op volgend seizoen, is het een win-win situatie voor alle partijen. Bovendien blijven de resultaten ook goed, dus alles verloopt perfect".

"Misschien is het tijd om een mooie stap te maken in mijn carrière"

Onder andere dankzij 25 treffers van topschutter Jérémy Perbet beleefde Bergen een vrijwel zorgeloos seizoen in de hoogste afdeling. De vraag is of de Draken ook  in hun tweede jaar in de hoogste afdeling het huidige niveau kunnen evenaren.

"Het zal in ieder geval moeilijk worden om de hoge verwachtingen in te lossen", beseft Matthys. "Men mag ons niet in de top acht voorspellen, want dan zou het wel eens moeilijk kunnen worden. We moeten ook anticiperen op een eventueel vertrek van onze topschutter (Perbet nvdr.). Hopelijk zal het bestuur de nodige inspanningen leveren opdat we opnieuw een rustig jaar tegemoet gaan".

Matthys was één van de sterkhouders die Bergen richting de hoogste afdeling loodste en ook dit jaar uitgroeide tot één van de bepalende figuren. Hoewel de Zottegemnaar op heel wat interesse van andere clubs kan rekenen, heeft hij het best naar zijn zin in Henegouwen.

"Ik bevind mij in een luxepositie", weet Matthys. Enerzijds ben ik overgelukkig in Bergen en zie ik er allesbehalve tegenop om hier te blijven. Ik heb een sterk seizoen achter de rug en hoop dat volgend seizoen te kunnen herhalen. Anderzijds ben ik nu 28 en voel ik dat mijn beste jaren eraan zitten te komen, dat blijkt ook uit de interesse. Ik ben misschien wel klaar om een mooie stap te maken in mijn carrière, maar zoals ik eerder zei voel ik me ook bij Bergen honderd procent in mijn sas".

"Momenteel heb ik nog één jaar contract en een optie voor een extra jaar. Hoewel ik niet weigerachtig ben om die verbintenis open te breken, laat ik alles rustig op mij afkomen. We zien wel of er vanuit het Bergense bestuur of een andere club iets uit de bus zal komen", aldus een gelukkige Tim Matthys.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties