Van Den Wijngaert: "Hebben Europese topref nodig"

Van Den Wijngaert: "Hebben Europese topref nodig"
Foto: © SC

Er was bij Club Brugge nogal wat te doen om de scheidsrechterlijke beslissingen na de match in Gent. Zo werd een doelpunt van Akpala afgekeurd en één van Coulibaly uit buitenspel toegekend. Ex-topref Frans Van Den Wijngaert pleit voor een Europese topscheidsrechter.

Van Den Wijngaert gaf meer uitleg bij Sporza. "In een match als Gent-Club, waarin het erop of eronder is, hebben we een topper nodig met uitstraling in Europa. Maar op dit moment hebben we die niet", aldus de voormalige scheidsrechter. "Vroeger leed de arbitrage ook onder zulke beslissingen, maar ik heb het gevoel dat de arbitrage nu iets te wensen overlaat. En dat we zwaardere kanonnen kunnen gebruiken", klinkt het kritisch.

In zijn tijd was de top breder.  "We hadden altijd vijf à zes toprefs die echt bekwaam waren in Europa en die de arbitrage in België konden dragen. Jonge elementen kregen de tijd om zich in eerste klasse te ontplooien. Enkele jaren geleden heeft men de knop omgedraaid. Elke ref moest absoluut elke match in eerste aankunnen. In theorie is dat ook zo, maar de praktijk is anders. Jammer dat Allaerts en De Bleeckere gestopt zijn. Ze hadden nog jaren meegekund. De oplossing? Ex-toprefs de kans geven om hun ervaring door te geven en de jongeren sterker te maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties