Reactie Hoefkens niet in beroep: "Uit respect voor voetbalbond"

Melissa Maes
| 129 reacties
Hoefkens niet in beroep: "Uit respect voor voetbalbond"
Foto: © SC

Carl Hoefkens kreeg voor zijn rode kaart tijdens de partij tegen AA Gent een schorsingsvoorstel van één speeldag. De aanvoerder van Club Brugge laat weten dat hij die beslissing zal respecteren.

Melissa Maes in Brugge

“In die tackle op Tim Smolders zat niks van gevaar. Ik had geen intentie om een zware fout te maken of om de speler te kwetsen”, liet Carl Hoefkens gisteren optekenen.

“Maar als de scheidsrechter op dat moment vond dat het een rode kaart was, dan respecteer ik dat. Na het gesprek met de ref na de match had ik erop gerekend dat het bondsparket de uitsluiting als voldoende zou beschouwen. Vooral omdat de arbiter in de media zei dat hij voor diezelfde fout op de middenstrook niet eens een gele kaart zou hebben getoond.”

"Voor een identieke fout van Cercle-speler Gregory Mertens besliste het bondsparket dat de uitsluiting wel voldoende is. Om aan te tonen dat er met twee maten en twee gewichten wordt gewerkt, zou het misschien niet slecht zijn daar extra aandacht aan te schenken door geen beroep aan te tekenen.”

“Ik zou dat doen uit respect voor de voetbalbond, haar beslissingen en de scheidsrechters. Ik zou het wel jammer vinden moest ik voor die fase een wedstrijd moeten missen.” Als Club Brugge en Hoefkens toch beroep aantekenen, kan de aanvoerder zondag spelen tegen Anderlecht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties