Club moet hopen dat... Chelsea Champions League wint

Anthony Van der Planken
| 66 reacties
Club moet hopen dat... Chelsea Champions League wint
Foto: © SC

Oh ironie. Terwijl Anderlecht vurig hoopt dat Bayern München deze week de Champions League wint, duimt men in Brugge stiekem voor Chelsea. Niet om de aartsrivaal uit Brussel te pesten, wel omdat Club er zelf belang bij heeft.

Club Brugge verzekerde zich vorige week van het tweede Champions League - ticket. Blauw-zwart moet wel twee zware voorrondes in het niet-kampioenenspoor overleven. Een zege van Chelsea in de Champions League - finale kan Clubs kansen echter gevoelig verhogen.

Als Chelsea het kampioenenbal wint, schuiven de Portugese nummer 3 (Sporting Braga) en de Russische nummer 2 (Spartak Moskou) immers meteen door naar de vierde en laatste voorronde van de Champions League. Niet onbelangrijk voor Club, want dat zou zo reekshoofd kunnen worden in de derde voorronde en een dus op papier makkelijkere tegenstander, genre Cluj, Feyenoord of Motherwell, kunnen loten. Daarvoor moet blauw-zwart wel niet alleen hopen op Champions League - winst van Chelsea, maar ook dat Panathinaikos zich in Griekenland niet kwalificeert voor de Champions League, of dat Kopenhagen in Denemarken de titel pakt.

Is Club geen reekshoofd in de derde voorronde, dan stoot het op zwaardere tegenstanders van het kaliber Braga, Spartak Moskou, Fenerbahçe of Dinamo Kiev. De derde voorronde is bijzonder belangrijk. Wie die overleeft, is immers hoe dan ook geplaatst voor de groepsfase van de Europa League en mag in de play-offs strijden om een ticket voor de Champions League. Bovendien levert kwalificatie voor de play-offs ook al een aardige duit op: 2,1 miljoen euro.

In die play-offs is Club zo goed als zeker geen reekshoofd. Als Chelsea de Champions League wint, valt met Tottenham Hotspur wel een zware mogelijke tegenstander in de laatste ronde weg.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties