Interview "Anderlecht plaatst zich wel voor de CL"

Fabian Morren
| 32 reacties
"Anderlecht plaatst zich wel voor de CL"
Foto: © SC

De CL-zege van Chelsea was geen goed nieuws voor Anderlecht. Paars-wit is immers nu niet rechtstreeks geplaatst voor de Champions League. "Ja, ik heb een slecht gevoel voor Anderlecht", zegt Romelu Lukaku, spits van Chelsea.

Manuel Gonzalez in München

"In de voetbalwereld moet je soms aan je eigen denken en bij Chelsea spelen we liever Champiosn League dan Europa League", aldus Lukaku. "Ik ben blij dat we gewonnen hebben, maar heb ook een slecht gevoel voor Anderlecht. Paars-wit heeft wel genoeg kwaliteit om de voorrondes te overleven."

"Ik heb Gillet en andere spelers met wie ik deze week contact had gezegd dat het team sterker is dan toen ik vertrok. En dat ze dus de kwalificatie wel zullen overleven. Ook met de fantastische steun van de supporters zal dit geen probleem zijn. Ik had Gillet zaterdag uitgenodigd want hij is een enorme Bayern Munchen-fan."

Ariël Jacobs vertrok bij Anderlecht. "De continuiteit wordt nu afgebroken", reageert Lukaku. Hij is 4,5 jaar trainer geweest. Hij is mijn mentor. Jacobs heeft me op mijn vijftiende af en toe laten meetrainen en op mijn zestiende er direct bijgehaald. Dat vergeet je niet."

"Ik heb er 2 jaar bijgezeten en enorm veel verantwoordelijkheden van hem gekregen. Daardoor was mijn tweede jaar beter. Hij heeft uiteindelijk wel een goede job gedaan met de spelers die hij heeft bijgekregen. Daar is hij toch kampioen mee geworden. Ik vind het wel spijtig dat die continuiteit nu wordt afgebroken. Het is wel een keuze die ik respecteer van hem. Ik heb hem nog niet gehoord want die zaken moet je ook eerst laten bezinken. Ik zal hem wel bellen als ik op vakantie vertrek."

Van Buyten
De ontgoocheling na de verloren CL-finale was bij Daniel Van Buyten overigens heel groot. I"k heb Daniel daarnet gezien en een hand gegeven", zei Lukaku zaterdag. "Hij zat heel diep, maar dat is normaal. Hij de grootste professional die ik ooit gekend heb. Dit zijn helaas momenten in de voetbalwereld waar je uit moet leren."

Lees ook:
Lukaku over de CL-finale en zijn toekomst

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties