Reactie Casillas: "Niet gespeculeerd om Italië naar huis te sturen"

Casillas: "Niet gespeculeerd om Italië naar huis te sturen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Casillas hield tegen Kroatië de 0 en is zo de enige keeper die op het EK 2 clean sheets achter z'n naam heeft. Op het uur hield hij Rakitic met een reflex van een doelpunt.

Bart Vandenbussche en Manuel Gonzalez in Gdansk

"We wisten dat Kroatië zou wachten op de kansen die ze zouden krijgen en die hebben ze ook genomen. Gelukkig kon ik gepast tussenkomen.", vertelt Casillas. "Elke match is zeer moeilijk. Ik vind niet dat we deze match slecht gespeeld hebben. Elke tegenstander weet dat hij moet strijden, lopen en vechten. Bovendien is elke ploeg net dat extra gemotiveerd tegen de wereldkampioen. Maar het belangrijkste is dat we deze matchen winnen. Het was zo'n beetje zoals de wedstrijd tegen Chili op het WK. Vanaf nu is het erop of eronder voor elke ploeg."

"Meer en meer zijn de ploegen aan elkaar gewaagd. Het is geen toeval dat enkel Zweden en Ierland na de 2e speeldag al uitgeschakeld waren. Elke groep was heel competitief waardoor iedereen op de laatste speeldag nog moest strijden voor de kwalificatie.", laat de Spaanse doelman zijn licht schijnen over dit EK. "Dat brengt heel wat nervositeit met zich mee. Dit was zeker niet mijn fijnste match." Van speculeren op een gelijkspel om Italië in een vroegtijdig stadion naar huis te spelen was absoluut geen sprake aldus Casillas: "We wilden persé winnen van Kroatië. Ook al wisten we dat het niet makkelijk ging zijn. We wilden niet speculeren op een gelijkspel om Italië naar huis te sturen. Nu zijn we de eerste van de groep met 7 punten. Tegen wie we nu uitkomen in de kwartfinale maakt me niet uit. Alle ploegen zijn aan elkaar gewaagd.", besluit de doelman.

Over zijn ploegmaats sprak hij vol lof. "Jesus Navas speelde een goede wedstrijd. Net zoals Fernando Torres in de vorige match deed. Het is van groot belang dat iedereen zijn steentje bijdraagt en zich ten volle inzet voor de ploeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties