Bento: "We kunnen Spanje pijn doen"

Tomas Taecke
| 3 reacties
Bento: "We kunnen Spanje pijn doen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Paulo Bento oogde optimistisch over de nakende halve eindstrijd tegen Spanje. "Hiervoor hebben we al dat werk verricht", weet de Portugese keuzeheer.

Tomas Taecke in Donetsk

Bondscoach Paulo Bento droomt net als de hele Portugese natie over de finale op zondag in Kiev. Daarvoor moeten de Portugezen wel voorbij buurland Spanje geraken, wat op zich niet de meest eenvoudige opdracht is.

"We beseffen dat Spanje het best mogelijke voetbal op de mat kan brengen", opent Bento nederig zijn persbabbel. "Maar er zullen momenten zijn waar wij het balbezit opeisen en er zich mogelijkheden zullen voordoen. We hebben veel moed en ambitie maar het gaat uiteindelijk om geduld. Ook in de verloren partij tegen Duitsland kregen we veel kansen. We zullen niet enkel verdedigen, Spanje beseft ook wel dat wij hen pijn kunnen doen".

Veel is er in Portugal te doen over de aanstelling van de Turkse scheidsrechter Cakir. De voorzitter van het Scheidsrechterscomité van de Uefa wordt voorgezeten door een Spanjaard, die geassisteerd wordt door een Turk. Op een doordachte manier houdt Paulo Bento zich in deze discussie deels afzijdig.

"Wanneer het om een grote wedstrijd als deze gaat, kan je verwachten dat de Uefa een goeie scheidsrechter aanstelt. Dat veronderstellen we toch. Maar wij hebben dezelfde voorbereiding ondernomen als bij de andere matchen. De statistieken spreken misschien in ons nadeel, maar we geloven erin dat we die kunnen omkeren".

"Tijdens dit toernooi ben ik altijd blijven geloven in mijn 23 spelers. Het vertrouwen is gegroeid, we kunnen de mensen een gelukzalig moment bezorgen. We moeten alles in het werk stellen om die finale te bereiken. Door hard te werken zijn we uiteindelijk in deze uitgangspositie beland", aldus een optimistische Paulo Bento.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties