KV Mechelen boekt verdiende oefenzege tegen Club Brugge

Robby Morren
| 159 reacties

KV Mechelen heeft een prima oefenpot gespeeld tegen Club Brugge. De Mechelaars wonnen verdiend met 1-0 dankzij een vroeg doelpunt van een puik acterende Henkens.

Robby Morren in Mechelen

De supporters kregen een aangenaam wedstrijdbegin voorgeschoteld met kansen en een vroege goal. Het was KV Mechelen dat de score al na vijf minuten opende: na een pass door het hart van de Brugse defensie kwam Henkens alleen voor doelman Dhoest en trapte het leer beheerst tegen de netten. Wat later kwam Junker centimeters te kort om zijn voet tegen een voorzet van Ruiz te zetten en diezelfde Ruiz trapte nog een bal in het zijnet.

Het initiatief kwam van de thuisploeg maar ook Club Brugge had mogelijkheden via een afstandsschot van Refaelov, een -te zwakke- kopbal van Vleminckx en op het halfuur gooide De Witte zijn lijf in de baan van het schot van Bacca.

Georges Leekens bracht bij het begin van de tweede helft Lestienne in de plaats van Bakenga. Opnieuw was het de thuisploeg die het heft in handen nam en druk naar voor zette maar de beste kans kwam er na een tiental minuten voor Bacca die zijn knal op de vuisten van Renard zag belanden.

Wissels
Halfweg de tweede helft had Leekens -op de doelman na- een volledig nieuw elftal tussen de lijnen gebracht, Van Veldhoven hield het bij twee nieuwe spelers. Veel mocht het allemaal niet baten voor een ondermaats acterend blauw-zwart want het was KV Mechelen dat enkele keren dicht bij een tweede treffer kwam. Eerst toen de ingevallenVandenbergh een voorzet-schot van Iddi net niet kon binnentikken, Henkens plaatste een vrije trap heerlijk mooi op de kruising en Van Hoevelen kon niet niet bij een voorzet van De Petter.

Harm Van Veldhoven heeft al snel prima werk neergezet bij KV Mechelen, zo blijkt uit deze vriendschappelijke wedstrijd. Zijn collega Leekens heeft nog werk voor de boeg.