Interview Vijfde nieuwkomer Larsen: "De stijl van Club is ook mijn stijl"

Tomas Taecke
| 56 reacties
Vijfde nieuwkomer Larsen: "De stijl van Club is ook mijn stijl"
Foto: © SC

Club Brugge stelde donderdagmorgen met trots zijn vijfde zomertransfer voor. De 26-jarige centrale verdediger Jim Larsen lijkt daags na het ondertekenen van een driejarige verbintenis razend ambitieus om Club Brugge naar een hoger niveau te tillen.

Tomas Taecke in Brugge

In de late voormiddag stelde Club Brugge donderdag zijn vijfde en voorlopig laatste zomertransfer voor. De 26-jarige Jim 'Jimbo Jet' Larsen werd overgenomen van het Noorse Rosenborg, waar de Deen centraal achterin een absolute sterkhouder was. Geflankeerd door coach Georges Leekens en general manager Vincent Mannaert gaf de rijzige verdediger tekst en uitleg aan de verzamelde pers.

"Na lange onderhandelingen met veel ups en downs ben ik verheugd om hier vandaag aanwezig te zijn", opende de verdediger. "Het eerste contact tussen mij en Club Brugge ligt al een tijdje achter ons en het heeft veel moeite gekost om hier uiteindelijk aan de slag te kunnen gaan. Maar nu ik hier vandaag voorgesteld wordt, ben ik daar enorm gelukkig mee".

Met Larsen haalt Club Brugge meteen al een zesde Scandinavische speler naar het Jan Breydelstadion. De 26-jarige Deen stak vooral bij Niki Zimling zijn licht op alvorens voor blauw-zwart te kiezen.

"Met Jorgensen en Zimling lopen er hier al twee Deense spelers rond en verder zijn er ook twee Zweden (Almeback, Stenman),  en een Noor (Bakenga) die ook nog voor Rosenborg uitkwam. Vooral met Niki Zimling had ik veel contact omdat we door hetzelfde management vertegenwoordigd worden. Ik hoorde niets dan positieve dingen over Club Brugge, wat mijn keuze uiteindelijk ook wel deels beïnvloed heeft".

Larsen komt net uit een zwaar seizoen met Rosenborg maar is toch vastberaden om de nieuwe competitie met de nodige gretigheid aan te vatten.

"Ik ben blij met de kans die ik krijg om een volgende stap in mijn carrière te zetten. Het voelt fantastisch aan om hier in de Brugse familie opgenomen te worden. Ik ben hongerig om aan mezelf en de vele mensen te bewijzen dat ik dit aankan. Fysiek ben ik helemaal in orde. Ik kom net uit vakantie maar zelfs tijdens de wintermaanden zorg ik ervoor dat ik in uitstekende vorm blijf verkeren. Na de fysieke testen kreeg ik een goeie feedback en wanneer ik straks de trainingen aanvat zal dat alleen maar beter worden".

In Noorwegen kreeg Larsen vaak de naam 'laatbloeier' opgespeld, wat de verdediger die ook wel eens Jimbo Jet genoemd wordt helemaal kan begrijpen.

"Dat ik pas op 26-jarige leeftijd een Europees avontuur onderneem, heeft veel te maken met eerdere blessures. Ze noemen mij inderdaad een laatbloeier, misschien hebben de mensen die dat zeggen wel gelijk. Wel heb ik mij telkens op een bepaald niveau bewezen vooraleer ik een volgende stap heb gezet, nu is dat ook het geval".

"De naam Jimbo Jet kreeg ik destijds bij mijn Deense club Silkeborg. Ik ben een verdediger die graag verdedigt en dus ook graag in de lucht gaat. Ik ben kopbalsterk, zowel in verdedigend als aanvallend opzicht. Mijn stijl is er één die gebaseerd is op hard werken en doorzettingsvermogen, een beetje dezelfde stijl van het huis waarin ik nu ben terechtgekomen", aldus Larsen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties