Harm Van Veldhoven "Kans van Diabang nog 10 keer bekeken"

Harm Van Veldhoven "Kans van Diabang nog 10 keer bekeken"
Foto: © SC

Harm Van Veldhoven was op zijn wekelijkse persconferentie nog altijd niet goed van de misser van Diabang afgelopen weekend: "Ik heb de laatste tien minuten van de wedstrijd nog een aantal keren bekeken, maar die kans van Diabang moest er altijd in. Morgen is er een nieuwe kans."

“Ik praat bewust niet over de match van woensdag omdat dat een Europese wedstrijd was. Ze hadden die altijd moeten winnen", zei hij over woensdag. “Club Brugge is een titelkandidaat. Met dat materiaal. Ik zie de wedstrijd van zaterdag als een derde wedstrijd.”

In de voorbereiding verloor Club Brugge van KV Mechelen “Over de wedstrijd in de voorbereiding wordt niet meer gesproken. Het is voorbereiding, daar spelen meerdere jongens bij die niet in de basis staan morgen.” Zei hij nog.

Club Brugge en KV Mechelen speelden toevallig op de eerste twee speeldagen tegen dezelfde tegenstander. “Die wedstrijden waren toch wel wat moeilijker omdat je niet kan inschatten hoe ver die ploegen al staan. Elke wedstrijd is anders.”

Met uitwedstrijden tegen Lokeren en Standard en een thuiswedstrijd tegen Beerschot volgt een moeilijk drieluik. “Bepaalde wedstrijden zijn verplaatst naar vrijdag en zondag (Standard .red) is erg goed voor voetballiefhebbers. We willen voetbal brengen dat aantrekkelijk is en deze nieuwe uren toch een mogelijkheid zijn in die richting voor de tv-zenders.”

Geen Vandenbergh

In tegenstelling tot vorige week is er geen Kevin Vandenbergh terug te vinden in de achttien. Wel is David Destorme weer helemaal fit. “Ik koos voor Ruiz op de bank omdat ik koos voor maar één centrumspits. Ruiz is goed ingevallen vorige week, dat zorgt voor zijn plaats bij de achttien.”

Over de wedstrijd van vorige week wil de Mechelse oefenmeester niet veel meer kwijt. “Ik was ontgoocheld over het resultaat, maar we zijn nog in een groeifase. Het is te makkelijk om de schuld te geven aan de mensen van de missers. Supporters moeten alle spelers blijven steunen, ook al mist die kans na kans. De mogelijkheid bestaat dan dat die speler de kans daarna wel afmaakt en hij vertrokken is.”

Transfers houden zijn ploeg ook bezig, maar dat houdt anderen niet van hun concentratie. “Het is geen logische situatie dat Boris Pandza en Wouter Biebauw nog steeds hier zijn. Je moet daar ook respect voor hebben. Boris gaat zijn plaats enkel terugkrijgen moest hij beter zijn dan Biset", aldus Van Veldhoven. Maandag moet er duidelijkheid komen in de transferperikelen bij KV Mechelen.

Door Mirco Moreels

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties