Reactie Van Damme: "Ezekiel met voeten op de grond houden"

Van Damme: "Ezekiel met voeten op de grond houden"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Waalse derby met 2-6 winnen op het veld van de rivaal: de spelers van Standard vierden alsof ze net een beker hadden gewonnen. Jelle Van Damme onderstreepte dan ook nog eens het belang van de match.

Johan Walckiers in Charleroi

Om maar te zeggen: na de match plantte Sébastien Pocognoli een Luikse vlag op de middenstip van het Stade du Pays. "Dat hoort er allemaal bij. Het onderstreept nog eens hoe belangrijk deze wedstrijd wel was", aldus Van Damme. "Voor ons, maar ook voor de supporters. De ontlading na de match was navenant. Je scoort niet elke week zes goals in een derby."

Voor de Rouches ook een opsteker na de moeilijke competitiestart. Enige minpunt: de twee tegengoals. "Bij die eerste probeer ik te ontzetten, maar raak de bal maar half. De tweede hebben we gewoon weggeven. Nu goed, ik had nooit het gevoel dat we in de problemen kwamen, maar je weet maar nooit."

Standard kon rekenen op de pijlsnelle Imoh Ezekiel. Een raket die vooraan elke verdediging pijn kan doen. "Het is een jongen met heel veel potentieel, dat wisten we al", knikte de kapitein. "We moeten hem nu met zijn voeten op de grond houden. Maar wat een snelheid! Ik denk dat hij elke lange bal die we naar hem stuurden, heeft aangenomen en er daarna iets goed mee gedaan heeft. Hij moet echter blijven werken. Dat gaan we hem ook duidelijk maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties