Kolar: "Hopelijk kwalificeert Anderlecht zich"

Tijs Ruysschaert
| 38 reacties
Kolar: "Hopelijk kwalificeert Anderlecht zich"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

"Goed voetbal speelt AEL Limassol niet", vertelt Martin Kolar, ex-Anderlecht, "maar op verdedigend vlak steekt het tactisch heel goed in elkaar." De Tsjech was tot vorig seizoen aan de slag bij Apollon Limassol en kan de tegenstander van Anderlecht dus goed inschatten.

"AEL is zeker niet de best voetballende ploeg van Cyprus. APOEL en zelfs Apollon spelen beter. AEL stond tot vorig seizoen trouwens in de schaduw van de andere topclubs", vertelt de 29-jarige gewezen linkerflank van paars-wit op de officiële website van Anderlecht. "Maar coach Charalambos Christodoulou, vorig seizoen aangesteld, zette een heel doeltreffend tactisch systeem op poten. En daarmee hebben ze het kampioenschap vorig seizoen relatief makkelijk in de wacht gesleept." (AEL puurde 60 punten uit 26 matchen, scoorde 33 goals en incasseerde er slechts 7, red.)

Kolar waarschuwt zijn ex-club voor onderschatting. "Het verschil tussen de twee ploegen is minder groot dan het op het eerste gezicht misschien lijkt. De Cypriotische competitie evolueert de laatste jaren erg snel en telt tegenwoordig vijf clubs van hetzelfde niveau als Anderlecht, Brugge en Standard: AEL, Apollon, APOEL, Omonia Nicosia en Famagusta."

Paars-wit hart

"Ik hoop wel echt dat Anderlecht zich plaatst voor de Champions League Als er één club is die nog in mijn hart zit, is het Anderlecht wel", verklaart de speler openlijk zijn liefde aan paars-wit. "Terugkeren naar Brussel blijft een droom. Maar ik zou ook al gelukkig zijn als ik een andere Belgische eersteklasser vind en zo één keer per jaar weer in het Constant Vandenstockstadion kan komen spelen."

"Misschien kwam mijn transfer naar Brussel wel te vroeg. Ik was pas 20, het was mijn eerste buitenlandse avontuur en dan nog meteen bij een topclub. Nu ben ik slimmer geworden, soms denk ik bij mezelf dat ik er vandaag wel zou slagen."

Momenteel zit Martin Kolar zonder club. "Apollon Limassol (Kolars ex-ploeg, red.) kreeg deze zomer een nieuw bestuur, dat de ploeg volledig door elkaar schudde. Er is bijna geen enkele speler van vorig seizoen overgebleven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties