Interview Dembélé: "Beleef het niet als 'vorm van mijn leven'"

Dembélé: "Beleef het niet als 'vorm van mijn leven'"
Foto: © SC

Moussa Dembélé heeft dit weekend al zijn eerste goal voor Tottenham gemaakt. De spelverdeler zit volgens velen in de vorm van zijn leven en daar zouden de Rode Duivels wel eens profijt kunnen uit halen.

Johan Walckiers in Anderlecht

Vrijdag naar Tottenham overstappen, zaterdag invallen en scoren. Van een geslaagde entree gesproken. "Ik ben goed ingevallen, maar ik ben wel ontgoocheld over het resultaat natuurlijk", sprak Dembélé. "Het is een heel drukke week geweest. De laatste week van de transfermarkt brengt natuurlijk wel wat stress met zich mee als er geïnteresseerde ploegen zijn."

Dembélé is hot news in Engeland. 'Match of the day' besteedde tien minuten aan zijn laatste wedstrijd bij Fulham. "Ik kijk er zelf ook naar. Natuurlijk doet het wel deugd om geapprecieerd te worden, maar ik blijf met de voeten op de grond. Ik weet wat ik kan en ben blij om bij Tottenham nu te spelen."

"Weten dat er over ons gepraat wordt"

Dat hij in de vorm van zijn leven zit, wil hij wat afzwakken. "Kijk, ik speel al twee jaar op een goed niveau. Daarvoor had ik twee zware blessures die mijn seizoen wat hypothekeerden. Ik beleef het alvast niet alsof ik in de vorm van mijn leven zit", aldus de aanvaller die nummer tien werd.

Maar hij is niet de enige waarover gepraat wordt. Alles in Engeland dat zich een beetje ploeg noemt - Manchester United de uitzondering die de regel bevestigt - heeft tegenwoordig één of meerdere Belgen in zijn ploeg. "De WK-campagne begint op het juiste moment. De Belgen doen het goed in Engeland hé", lacht Dembélé. "We moeten ons nu wel bewijzen. Ikzelf lees weinig kranten, maar je weet dat er over ons gepraat wordt. Wales is een goed team, maar we moeten van onze eigen kracht uitgaan. Ik verwacht me alvast niet aan een gemakkelijke wedstrijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties