Analyse Severeyns: "Iets meer initiatief verwacht"

Severeyns: "Iets meer initiatief verwacht"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

België begon zijn WK-kwalificatiecampagne gisteren met een 0-2-zege tegen Wales. Het was nog niet helemaal wat het moest zijn, maar de drie punten zijn binnen. Voetbaldier Cisse Severeyns analyseerde voor ons de match.

"We waren uiteraard sterker dan Wales, dat zich sterk terugtrok", aldus de nationale coryfee. "Zo lang het 0-0 blijft, speel je echter met vuur. Je kan nog op ieder moment een goal tegen krijgen. Er waren zo toch een drietal fases waarbij het oppassen was."

Dat het nog niet helemaal vloeiend liep, was dus duidelijk. En daar heeft Severyns een verklaring voor. "Ik heb veel acties van de flankspelers gezien: man opzoeken, kappen en voorzetten. En dan maar Fellaini zoeken. Maar die moet ook al van wat verder komen en die Welshe jongens zijn wel gewoon van  voorzetten weg te koppen. Dat was dus iets te stereotiep."

"Ik had iets meer initiatief verwacht: zoek je man eens op en probeer hem toch eens voorbij te gaan. Er lopen daar met Hazard, Mertens, Dembélé en Witsel genoeg jongens rond die dat kunnen. Heb eens het lef om die box in te gaan. Ze hebben die kwaliteiten, laat het dan ook zien."

Severyns tempert wel de geluiden van kritiek richting Hazard. "Die jongen is nog maar 21 en is al twee keer tot beste speler van Frankrijk uitgeroepen. Bij Chelsea heeft hij in elke goal tot nu toe een voet gehad, behalve één. Geef hem het voordeel van de twijfel. Bij zijn clubs is hij tot nu toe geniaal gebleken, maar internationaal voetbal is altijd nog iets anders. Het is een uitzonderlijk talent, geef hem dus nog wat tijd."

"Met deze kern kan je alle kanten uit"

Kroatië ging met het kleinste verschil winnen tegen Macedonië. Het moment voor een 6 op 6 is dus daar. "Pas op, buiten één 8-1-uitslag werden er geen pakken slaag uitgedeeld hoor. Kleine landen zijn er bijna niet meer. Maar ja, thuis tegen Kroatië moet er eigenlijk gewonnen worden. En de Kroaten zijn toch al een meer voetballend land. Er zal meer te doen zijn. En met deze kern kan je alle kanten uit. Zoals een Defour, die tegen Nederland het toch meer dan behoorlijk deed."

Blijft de positie van diepste spits. Vrijdag startte Wilmots nog zonder echt diepe aanvaller. "In principe komt Lukaku toch het meest in aanmerking voor die positie. Hij heeft - volgens mij - toch iets meer kwaliteiten dan Benteke. Hopelijk is hij snel fit, want hij heeft al lang geen volledige match meer gespeeld. Tegen Kroatië zou je hem bijvoorbeeld goed kunnen gebruiken", besloot Severeyns.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties