Reactie Defour: "Zie mezelf niet als pitbull"

Defour: "Zie mezelf niet als pitbull"
Foto: © SC

Krijgt Steven Defour tegen Kroatië weer een rol zoals tegen Nederland? In die oefenwedstrijd hield de middenvelder van Porto immers perfect Wesley Sneijder uit de match. Tegen de Kroaten zou hij eenzelfde rol toebedeeld kunnen krijgen tegen Luka Modric.

Johan Walckiers in Anderlecht

Tegen Nederland legde Defour Sneijder de volle negentig minuten aan banden. Tot grote tevredenheid van Marc Wilmots. We kunnen ons dan ook niet voorstellen dat hij dat experiment zomaar terzijde heeft geschoven. Wilmots wou echter nog niet in zijn kaarten laten kijken of Defour zou spelen. "In die wedstrijd kreeg ik ook een heel specifieke taak toegewezen. Maar je moet mij nu ook niet gaan zien als de pitbull van de ploeg. Ik heb ook voetballend het spel verzorgd tegen Nederland. Ik heb toen toch ook getoond dat ik offensief mijn steentje kan bijdragen, aldus Defour.

Het woord pitbull hoort Defour ook niet graag, want hij ziet zichzelf toch nog altijd als een voetballende middenvelder. "De coach weet dat ook. Maar het is wel goed dat hij mij vertrouwt met zo'n belangrijke taak als de beste speler van de tegenstander lam leggen. Maar ik weet nog niet of ik wel zal spelen. We zullen wel zien hoe Kroatië voor de dag zal komen."
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties