Standard en STVV op kop in BeNe League Red

Tijs Ruysschaert
| 2 reacties
Standard en STVV op kop in BeNe League Red
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na drie speeldagen staan STVV en Standard Femina aan kop van de BeNe League Red, met het maximum van de punten. Standard Fémina won overtuigend met 1-4 bij Club Brugge.

Op de derde speeldag van de BeNe League Red won Standard Fémina met 1-4 bij Club Brugge Dames. Standard kwam 0-3 voor via Maud Coutereels, Cécile De Gernier en Davina Philtjens. Tien minuten voor affluiten kon Angelique De Wulf milderen tot 1-3, maar opnieuw Maud Coutereels zorgde nog voor 1-4.

Met die zege behoudt Standard Fémina het maximum van de punten. Het deelt de leiding van het klassement met Sint-Truiden, dat met 6-0 won van staartploeg Zulte Waregem. Club Brugge Dames staat op de vierde plek met 4 op 9, na Lierse (7 op 9).

Eerste zege voor Anderlecht

De vrouwen van Anderlecht wonnen voor het eerst dit seizoen en klimmen zo op naar de vijfde plaats in het klassement. Op de eerste speeldag verloren ze met 3-2 bij Sint-Tuiden, vorige week gingen ze verrassend met 2-4 de boot in tegen de Brugse dames (zie foto).

Na de thuisnederlaag tegen Brugge trok Tessa Wullaert aan de alarmbel in Het Laatste Nieuws. "Het eerste deel van de competitie duurt tot december en telt in totaal amper veertien wedstrijden. Als je er daar de eerste twee van hebt verloren, dan is het nu al vijf voor twaalf. Zéker weten", zei de Belgische international toen. De 3-2-winst tegen Beerschot AD kwam dan ook op het gepaste moment.

Women's BeNe League: concept

In het eerste halfjaar van het seizoen wordt de Women's BeNe League afgewerkt in twee verschillende competities, de BeNe League Red in België en de BeNe League Orange in Nederland. Na de winterstop nemen de beste vier teams van beide competities het tegen elkaar op in de Be Ne League A, de vier laatst geklasseerde ploegen van elke reeks in de BeNe League B. De beste club van elk land in de A-League plaatst zich voor de Women's Champions League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties