Stimac: "Dit is het beste België ooit"

Fabian Morren
| 21 reacties
Stimac: "Dit is het beste België ooit"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Kroatische Bondscoach Igor Stimac is op zijn hoede voor de Rode Duivels. "In alle linies hebben jullie enorm veel talent."

Stimac stuurde een scout naar Wales - België. "De twee doelpunten vielen na een hoekschop en uit een vrije trap. Dat betekent dat jullie duidelijk problemen hebben met het creëren van kansen", zegt Stimac in Het Laatste Nieuws. "Maar onze grootste concurrent in deze groep is België. Dat heb ik al verschillende keren gezegd."

De Kroaten hadden zelf de handen vol met Macedonië. "In se is België een gemakkelijkere opdracht dan Macedonië", zegt de bondscoach. "Omdat het een uitmatch betreft tegen een briljante tegenstander. Niets moet, alles mag. Tegelijkertijd geeft het ons ook een kans om ons te bewijzen. Al zal het niet gemakkelijk zijn op basis van de oefenmatchen tegen Engeland en Nederland die ik gezien heb."

Wereldklasse
"Ik durf te stellen dat dit Belgische team het beste ooit is. Ik ben wel niet zeker dat ze echt resultaten zullen kunnen neerzetten, zoals de generaties voor hen dat zo vaak gedaan hebben, maar puur individueel gezien zijn het allemaal toppers. In alle linies hebben jullie enorm veel talent. Vooral centraal in de verdediging: met Vincent Kompany en Thomas Vermaelen staan daar twee spelers van wereldklasse. Ik voorspel trouwens dat België binnenkort in de top tien van de FIFA-ranking zal staan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties