Reactie Stimac: "Laat België maar komen"

Tomas Taecke
| 58 reacties
Stimac: "Laat België maar komen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Igor Stimac verscheen na afloop van de puntendeling in het Koning Boudewijnstadion allesbehalve ongelukkig op de persconferentie. De Kroatische bondscoach was tevreden met een punt en vol zelfvertrouwen wat betreft het verdere verloop van de kwalificatiepoule.

Tomas Taecke in Brussel

"Dit is een gewonnen punt", opende Stimac de persconferentie na de partij. "We speelden op verplaatsing tijdens een moeilijke periode. Er is nog steeds geen positieve sfeer rond het nationale elftal: iets wat onontbeerlijk is wanneer we straks resultaten willen boeken".

"Modric was nog niet fit genoeg om zijn beste niveau te halen en kort na de middag wisten we dat ook Corluka onbeschikbaar was. We zijn een klein land. Engeland of Duitsland kunnen enkele basispionnen vervangen, maar wij hebben niet zo heel veel topspelers".

"Als België straks naar Kroatië komt, zal je iets anders zien. Dit punt kan finaal belangrijk worden. Thuis moet je alles winnen. Schotland heeft twee thuiswedstrijden niet winnend afgesloten en mag er al een kruis over maken".

"Wij weten alles over België. We weten dat Benteke de bal niet kan vasthouden, dat Hazard altijd de dubbelpass zoekt en dat men achterin teveel zelfvertrouwen heeft. Uiteindelijk komt alles neer op de negentig minuten binnen de lijnen. Uit de andere resultaten leid ik af dat Servië aan zijn campagne begonnen is en dat Schotland zo goed als uitgeteld is", aldus Stimac.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties