Reactie Dury: "Verloren tegen beste ploeg in JPL"

Tomas Taecke
| 14 reacties
Dury: "Verloren tegen beste ploeg in JPL"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Francky Dury was best nederig na de thuisnederlaag tegen Anderlecht. "We hebben tegen de beste Belgische ploeg verloren", oordeelde de coach van Essevee na zijn 200ste partij voor de club.

Tomas Taecke in Waregem

"Velen zeiden op voorhand dat we weinig te verliezen hadden, maar dat was niet zo", zei Dury op de persconferentie na de match. "We zijn profs die er elke week voluit voor gaan. Vandaag waren we goed begonnen maar leunden we steeds meer achterover. We lieten Biglia in de wedstrijd komen waardoor Anderlecht aan voetballen toekwam".

"We wisten dat ze over sterke dubbele flanken beschikten en waren voor de wedstrijd gewaarschuwd. Dan is het sneu om te zien hoe we drie doelpunten incasseren die in die zone voorbereid worden. De gelijkmaker gaf ons het gevoel dat we nog in de wedstrijd zaten, maar Anderlecht beschikt over de ervaring en kwaliteiten om matchen te beslissen".

"Ik ben ervan overtuigd dat Anderlecht de sterkste ploeg in België is. We hebben gevochten met de middelen die we hebben. Voor de jonge gasten was het een leuke ervaring om tegen dit sterke Anderlecht te spelen. Woensdag moeten we winnen van Koksijde en dan richten we ons op Lierse. In het voetbal moet je niet te ver vooruit kijken maar vooral bezig zijn met de partij die volgt", aldus Francky Dury.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties