Interview Iakovenko: "Vanaf minuut één zal ik ook mijn wedstrijd spelen"

Iakovenko: "Vanaf minuut één zal ik ook mijn wedstrijd spelen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sacha Iakovenko maakte een knap doelpunt tegen Zulte Waregem. De flankspeler beleeft onder John van den Brom een nieuwe start bij de landskampioen. Als supersub momenteel, maar dat woord verafschuwt hij.

Johan Walckiers in Anderlecht

Iakovenko haalt een hoog niveau als invaller, maar dat staat haaks op zijn ambitie. "Ik ben een prof en ik wil starten aan een wedstrijd", vertelde de Oekraïner. "Tuurlijk ben ik niet gelukkig op de bank, maar ik heb wel alles aan deze coach te danken. Dat ik hier nog ben en dat ik mag spelen. Een heel verschil met vroeger. Hij maakte duidelijk dat ik moest blijven."

Hij mag beschouwd worden als één van de ontdekkingen van Van den Brom, want onder Jacobs kreeg Iakovenko geen kansen meer en werd steevast uitgeleend. Een andere speler is hij echter niet geworden, beweert hij. "Over de vorige coach praat ik niet meer. Een evolutie? Ik heb gewoon vertrouwen nu. De coach gelooft in mij en ik ben ook niet bang om iets fout te doen. De vorige jaren kreeg ik niet de kans iets te tonen. Bij Leuven is het anders. Daar wordt er vooral gedacht aan geen doelpunt binnen te krijgen. Hier speel je om er te maken. En de spelers naast je zijn beter hier."

De term 'supersub' viel al een paar keer dit seizoen, maar dat woord haat hij. "Of ik beter ben als invaller? Tegen Leuven en Ekranas scoorde ik toch ook? Supersub hoor ik echt niet graag. Als ik vanaf minuut één speel, zal ik ook mijn wedstrijd spelen", verzekert hij.

"Elke tegenstander met respect behandelen"

Iakovenko blaakt van vertrouwen. "Nee, ik heb geen fouten gemaakt in mijn carrière. Misschien wel ooit in mijn privéleven, net zoals iedereen. Maar ik heb stabiliteit gevonden. Ik heb een vrouw en een zoon. En tegen november komt daar nog een dochter bij."

Woensdag staat de match tegen Boussu Dour op het programma. Iakovenko wil er starten en onderschat de tegenstander zeker niet. "Rupel Boom ligt nog in het geheugen hier. Elke tegenstander moet met respect behandeld worden. Daarbij, als je vandaag iets minder speelt, speel je morgen misschien helemaal niet meer. Ik wil spelen ja, net als altijd. Rust heb ik niet nodig, ik voel me goed."

De supporters hebben Iakovenko ook altijd gesteund. "Ik wil hen bedanken. Ik weet niet wat ik gedaan heb om hun steun te verdienen, maar ze zijn er altijd voor mij geweest. Ze zijn fantastisch", besloot Iakovenko.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties