Voetbalbond lanceert Football+ Foundation

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
Voetbalbond lanceert Football+ Foundation
Foto: © SC

De KBVB, Pro League en Nationale Voetballiga hebben vandaag een nieuw sociaal project gelanceerd: de Football+ Foundation. Deze organisatie zal steun bieden voor maatschappelijke engagementen binnen de voetbalwereld en is de opvolger van Open Stadion.

"De Football+ Foundation wil kennis en steun bieden aan al de actoren in het Belgisch voetbal en hun maatschappelijke partners. Ze wil ook +projecten ontwikkelen of (mede)beheren, die aan clubs worden aangeboden”, zo staat te lezen in een persbericht van de voetbalbond.

Dit initiatief komt er na een onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel en de Universiteit Utrecht: “Het onderzoek geeft aan dat de meerwaarde van de maatschappelijke investering van voetbalclubs aantoonbaar is, op vele niveaus.”

Met dit initiatief willen de KBVB, Pro League en Nationale Voetballiga meer maatschappelijke acties in het voetbal. Alle ploegen van de Jupiler Pro League tot en met Vierde Provinciale kunnen beroep doen op de diensten van de Football+ Foundation.

“Iedereen kan bijdragen aan een win-win tussen voetbal en samenleving. Van  de Jupiler Pro League tot vierde provinciale, van een enthousiaste preminiem tot een bekende Rode Duivel, van supporters tot journalisten, van spelers tot trainers. De Football+ Foundation realiseert met u een nieuwe dynamiek voor een groter sociaal bewustzijn.”

Enkele eersteklassers gaven al een reactie door middel van een persbericht, een kort overzicht:

Beerschot AC: “Beerschot AC stapt mee het veld op met de Football+ Foundation”

“Voortaan communiceren wij met een plus over al onze maatschappelijke acties. De afgelopen jaren ontwikkelde Beerschot AC een sterke link met de stad en club is dan ook trots om deze werking verder te ontwikkelen in overleg met onze partners.”

Club Brugge: “Uiteraard steunt Club Brugge dit project actief met de Club Brugge Foundation.”

KVC Westerlo: “Wij als KVC Westerlo zijn reeds +!”

“Voortaan communiceert ook KVC Westerlo een plus over al haar maatschappelijke acties. Verschillende jaren al is KVC Westerlo overtuigd van zijn sociale rol in de maatschappij.”

Cercle Brugge: “Cercle Brugge stapt mee het veld op met de Football+ Foundation.”

“Als sociaal geëngageerde vereniging gaat Cercle Brugge graag in op de oproep van de nieuwe Football+ Foundation. De KBVB, Pro League en Nationale Voetballiga bundelen binnen de Foundation hun krachten voor meer sociaal engagement in het voetbal en een grotere zichtbaarheid hiervan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties