Oostende kegelt OHL eruit, KVM scoort zes keer

Fabian Morren
| 11 reacties

OH Leuven heeft zich bij tweedeklasser Oostende laten verrassen. De ploeg van Ronny Van Geneugden ligt dus meteen uit de beker. KV Mechelen en Lokeren haalden het makkelijk.

Oostende - OHL 2-1
OHL ligt uit de beker. De eersteklasser zag Oostende in de tweede helft op voorsprong klimmen. Logan Bailly loste een bal en Dissa kon profiteren. Wat later verdubbelde Vandamme, met een mooie lob over Bailly, de score. Invaller Dehond bracht de spanning nog even terug, maar het bleef bij 2-1.

KV Mechelen - Bertrix 6-0

KV Mechelen heeft derdeklasser Bertrix vlot opzij gezet. Aan de rust deed niets vermoeden dat er een hoge score op het bord zou komen. Bertrix kwam zelfs sterk uit de kleedkamers, maar de veer brak bij de 2-0 van Joachim Van Damme, die een hoekschop tegen de netten kopte. Nadien liep het snel op. Via Cordaro, Enevoldsen (2x) en Pedersen werd het nog 6-0.

Lokeren - Dessel 3-0

Lokeren heeft een makkelijke avond gehad in de beker. Al na 20 minuten was de wedstrijd tegen neo-tweedeklasser Dessel Sport afgelopen. Op dat moment was het immers al 3-0 na goals van Galitsios en Harbaoui (2x). Nadien speelde Lokeren het uit. De vrees bij Dessel voor een grote afstraffing werd zo geen realiteit.

Bergen - Ciney 3-0

Bergen stoot vlot door naar de achtste finales. De Henegouwers versloegen Ciney met 3-0. Perbet was de grote matchwinnaar bij Bergen. Hij scoorde drie keer. De topschutter van vorig seizoen lijkt dus weer helemaal terug.