Özturk over Dewinter: "Ik was even gechoqueerd"

Özturk over Dewinter: "Ik was even gechoqueerd"
Foto: © SC

Er was deze week een hele rel rond Filip Dewinter die zaterdag de aftrap kwam geven tijdens Beerschot-Kortrijk. Alpaslan Özturk keek ook even raar op, maar hechtte er verder geen belang meer aan.

Özturk was even uit zijn lood geslagen. “Eerst wel. Ik wist er niks van. Was me nog volop aan het opwarmen, toen ik plots boegeroep hoorde uit de tribunes. Toen keek ik om en plots zag ik daar meneer Dewinter staan. Ik was even gechoqueerd", aldus Özurk in GvA. "Zijn ideeën zijn niet de mijne. Dat is alles. Vroeger zou ik daar misschien meer mee bezig zijn geweest: is hij racistisch? Hoe racistisch? Nu niet meer. Dit is een democratisch land. Ieder heeft recht op zijn mening. Ook al zijn we het niet eens en zal hij mij wellicht geen goeiendag zeggen als hij mij  tegenkomt.”

Özturk zelf heeft er dus geen problemen mee. “Waarom zou ik hem de hand niet schudden? Ik ben beleefd opgevoed. Het is ook ‘maar’ een aftrap. Meestal heb ik op zo’n moment maar één wens: dat ze zo snel mogelijk van het veld stappen zodat de wedstrijd kan beginnen. Bovendien, ik neem aan dat meneer Dewinter betaald heeft om de aftrap te geven. Dat is alleen maar goed voor de club. Als hij er veel voor betaalt, mag hij van mij elke week de aftrap komen geven.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties