België tiende plaats UEFA-ranglijst

Koen Schaaphok
| 30 reacties
België tiende plaats UEFA-ranglijst
Foto: © SC

De Belgische ploegen doen het goed in Europa. Anderlecht behaalde de groepsfase van de Champions League, Club Brugge en Racing Genk wisten de groepsfase van de Europa League te bereiken. Genoeg reden voor België om een plaats te veroveren in de top tien van de Europese voetbalcommissie.

Voor de totale coëfficiënt worden de resultaten van de Europese passages van de deelnemende clubs van de voorbije vijf jaar opgeteld. In die laatste vijf seizoenen presteerden de Belgische clubs zeer goed. Standard, Genk en Anderlecht haalden in die vijf jaar de groepsfase van de Champions League. In de Europa League wist Standard het tot de kwartfinales te schoppen, ook Anderlecht wist de achtste finales te bereiken. 



Inmiddels bewijst de nieuwe lijst op de site van de UEFA dat België nu de tiende plaats in heeft genomen op de UEFA-ranglijst. Het steekt hiermee Griekenland voorbij. Als België de tiende plek weet te behouden, betekent dit dat het volgend seizoen de landskampioen rechtstreeks naar de Champions League mag sturen en de tweede uit de stand mag uitkomen in de derde voorronde van het Kampioenenbal. Voor de Europa League heeft dit tot gevolg dat er één team rechtstreeks naar de play-offronde mag en België nog eens twee teams mag afvaardigen in respectievelijk de tweede en derde voorronde.

De UEFA-coëfficiëntenranglijst (top 10):



1. Spanje 76.453 


2. Engeland 72.249

3. Duitsland 66.614

4. Italië 54.647

5. Frankrijk 52.166

6. Portugal 52.001

7. Oekraïne 45.258

8. Nederland 43.300

9. Rusland 40.665

10. België 32.200

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties