Van nieuws naar interactieve site

Van nieuws naar interactieve site
Foto: © SC

Voetbalkrant.com begon 10 jaar geleden als een gewone nieuwssite. Intussen zijn we uitgegroeid tot een interactieve site waar iedereen zich op zijn manier kan amuseren.

Toen Voetbalkrant.com op 7 oktober 2002 van start ging, kon je er enkel terecht voor nieuws. Onze talrijke vrijwilligers gebruikten elke minuut van hun vrije tijd om onze bezoekers op de hoogte te brengen van wat er allemaal verscheen in de kranten en op de officiële voetbalsites. In juli 2004 kwamen onze vrijwilligers los van hun vertrouwde thuis en gingen op zaterdagavond live verslag uitbrengen vanuit het stadion van hun favoriete ploeg. Enkelen bleven thuis om via de televisie 1 of meerdere wedstrijden op hetzelfde moment te voorzien van commentaar.

Twee jaar later werd de site uitgebreid met een functie die velen onder jullie tot op de dag van vandaag nog veelvuldig gebruiken, en waaruit ook al heel wat vriendschappen zijn gegroeid. Vanaf augustus 2006 werd het immers mogelijk om te reageren op nieuwsberichten. Sindsdien werden er al meer dan 2 miljoen reacties geplaatst en dagelijks komen daar nog ruim 1500 nieuwe reacties bij.

Nog 2 jaar later lanceerden we op het EK in Oostenrijk en Zwitserland voor de eerste keer ons managerspel. 11 spelers verzamelden met hun prestaties op het veld punten voor z'n manager. Het seizoen erop (2008-2009) werd de formule aangepast zoals deze tot op de dag van vandaag gekend is. Uit 18 spelers selecteer je elke week jouw 11 spelers in vorm waarbij enkel deze spelers punten kunnen verzamelen.
Hetzelfde seizoen werd er ook een pronostiekspel geopend over de Jupiler League. Een jaar later werd dit open getrokken naar de belangrijkste buitenlandse competities en vanaf het seizoen 2010-2011 kun je zelfs pronostieken op alle lagere klassen, tot en met 4e provinciale.
Deelnemen kan zowel alleen als in ploeg, samen met je vrienden of net tegen je vrienden in een subcompetitie. In de fanbattle tenslotte gaan we op zoek naar welke supporters het best hun competitie kennen. Meer info vind je hier.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties