Bakenga: "Club en Cercle laten zien dat ik wel kan voetballen"

Christophe van den Boom
| 72 reacties
Bakenga: "Club en Cercle laten zien dat ik wel kan voetballen"
Foto: © SC

Mushaga Bakenga liet in januari van dit jaar het Noorse Trondheim achter zich en trok naar Club Brugge. Dat was niet meteen een succes en aan het begin van dit seizoen werd beslist om hem uit te lenen aan de buren van Cercle Brugge. Ook daar komt hij amper van de bank.

“Toen ik voor Club Brugge tekende, wist ik dat Joseph Akpala in de zomer zo goed als zeker zou vertrekken. Maar ik wist niet dat net voor mij Carlos Bacca was aangetrokken. En toen in de zomer ook Mémé Tchité kwam en bleek dat ze mij als rechterflankspeler beschouwden en dat mijn speelkansen minimaal waren, vroeg ik om uitgeleend te worden om te kunnen spelen en mijn vertrouwen terug te winnen”, aldus Noor in Sport/voetbalmagazine.

“Ik was intussen alles kwijtgeraakt. Ik moest mezelf weer helemaal terugvinden in de manier waarop in Noorwegen voetbalde: genieten op het veld en goals maken”, vertelt Bakenga.

 “Bij Club Brugge verloor ik alles. Wanneer je in vorm bent en blaakt van vertrouwen, dan kun je alles. Iedere voetballer weet dat. Ben je niet in vorm, dan is je zelfvertrouwen minder groot en denk je: wat zal ik doen? Dan ben je bang om fouten te maken.”

"Ik kijk ernaar uit om Cercle en Club te laten zien dat ik wel degelijk kan voetballen. Belangrijk daarvoor is het geloof in mezelf te bewaren", aldus Bakenga.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties