Balotelli blij met Italië

Balotelli blij met Italië
Foto: © SC

Balotelli maakte dinsdagavond een prima beurt tegen Denemarken. De roemruchte aanvaller van Manchester City en de Italiaanse ploeg strooide met acties en zette de uiteindelijke 3-1 op het bord. "Het was een mooie dag om te scoren", vertelt Balotelli.

Het zag er op een gegeven moment wel iets grimmiger uit voor de Italianen. De Azzurri moesten met tien man verder na een rode kaart voor Daniel Osvaldo. De ploeg van bondscoach Cesare Prandelli liet zich niet uit het lood slaan en SuperMario verhoogde de voorsprong van 2-1 naar 3-1. Daar was hij zelf ook blij mee. “Het was belangrijk om te scoren vandaag, en mooi ook”, aldus de Italiaan. “Het leek voor ons lastig te worden door de aansluitingstreffer en de rode kaart, maar we hebben een goed resultaat neergezet.”

Nuchter maar relaxt

Bondscoach Cesare Prandelli kon maar niet stoppen met de lofbetuigingen voor het Italiaanse fenomeen. “Hij moet altijd zo spelen, met deze bereidwilligheid tot hard werken. Hij heeft veel talent. De teamspirit was bij ons hoog. Met tien man hebben we gevochten als leeuwen en een goed resultaat uit de brand gesleept”, vertelde Prandelli na afloop van de partij. Op de vraag of de Italiaanse ploeg zich al tot deelnemer van het WK mag rekenen, bleef Prandelli nuchter. “Nee, maar we kunnen wel iets relaxter het vervolg van de poule afwerken”, aldus Prandelli volgens Voetbal International.

Daar kan de Italiaan wel eens gelijk in krijgen. Italië is in Groep B met tien punten uit vier duels de onbetwiste leider in de groep. Of de rechtstreekse achtervolger, Bulgarije, nog in de buurt kan komen wordt pas duidelijk in maart 2013.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties