Interview Mannaert: "Geen plotse overname"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 41 reacties
Mannaert: "Geen plotse overname"
Foto: © SC

Algemeen Manager van Club Brugge, Vincent Mannaert, verduidelijkt bij Voetbalkrant.com de beslissing van de algemene vergadering van dinsdag. "Het gaat niet om een plotse overname, iedereen, ook de supportersfederatie, is gehoord."

Die beslissing werd in een artikel van Sport/Voetbalmagazine afgeschilderd als een plotse overname van de club door Bart Verhaeghe. In het artikel staat te lezen dat Verhaeghe de leden van de vzw buitenspel zet door een overname ter waarde van 15 miljoen euro. Vincent Mannaert geeft tekst en uitleg en vindt het jammer dat enkel de kleine minderheid gehoord werd in S/VM.

“Gisteren heeft de algemene vergadering, het hoogste orgaan van Club Brugge, het strategisch toekomstplan van het bestuur goedgekeurd”, verduidelijkt Mannaert. “Dat gebeurde met maar liefst 96% van de stemmen. In dat plan zitten drie onderdelen: sportieve vooruitgang, een nieuw jeugdcentrum en een nieuw stadion.”

Vincent Mannaert benadrukt dat het niet om een plotse beslissing gaat, zoals men na het lezen van het bewuste artikel in Sport/Voetbalmagazine zou kunnen denken: “Voor dat plan hebben we al zes maanden voorbereidend werk geleverd. Daarbij hebben we meermaals onze plannen afgetoetst bij de supportersfederaties en de erebestuurders. Ook verschillende werkgroepen hebben meegedacht aan dat plan, waarbij ook leden van de algemene vergadering aanwezig waren.”

Volgens Mannaert is de nieuwe structuur onontbeerlijk: “Als je sportief wil vooruitgaan, een nieuw jeugdcentrum én een stadion wil bouwen, heb je centen nodig. Sinds één juli is er nu, zoals bij vele andere eersteklasseclubs, een nv op vraag van de fiscus. Daar werd ook kapitaal ingebracht door de leden van de algemene vergadering. Het grootste deel werd bijgedragen door voorzitter Verhaeghe.”

In het begin gaat het om de 15 miljoen euro die we terugvonden in het artikel: “Dat is de eerste fase. In een tweede fase komt daar nog eens 45 miljoen euro bij. Het jeugdcomplex zou 10 miljoen euro kosten en voor een stadion met 40.000 plaatsen mag je snel 90 miljoen euro rekenen.”

Het gaat hier om een engagement op lange termijn, Club zocht ook al het geld intern: “We zijn niet gaan lenen bij de banken en we zijn ook niet op zoek gegaan naar een rijke Chinees, Qatarees of Rus. We hebben het kapitaal intern gevonden.”

Volgens Ignace Van Doorselaere, lid van de algemene vergadering, zou de volksclub verdwijnen. De club wordt volgens hem nu van één man. “Van Doorselaere zat bij die vier procent die tegenstemde. Hij heeft ongelijk want ook de supporters zijn gehoord. Dat is uniek in België, dat supporters kunnen meedenken over de toekomst van hun club.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties