Monsterscore in Reading-Arsenal

Sander De Graeve
| 4 reacties

In het league Cup duel tussen Reading en Arsenal vielen maar liefst 12 goals. Arsenal, zonder Vermaelen, trok uiteindelijk aan het langste eind. Het werd 5-7 in het stadion van Reading na een ongelooflijke comeback.

Arsenal stond namelijk na 37 minuten al 4-0 in het krijt. Roberts, Koscielny (owngoal), Leigertwood (foutje Arsenal-keeper Martinez) en Noel Hunt scoorden. Arsenal liet veel sterkhouders op de bank, zo mochten onder meer Martinez, Chamakh, Miquel en Djourou nog eens starten.

Vlak voor rust kon Walcott een goal tegenprikken namens Arsenal, de ruststand was dus 4-1. Tot twintig minuten na de rust gebeurde er niets in de tweede helft. Invaller Giroud scoorde de 4-2 na 64 minuten.

In een dolle slotfase kwam Arsenal nog gelijk, Koscielny scoorde in de 89e minuut, opnieuw Walcott in de 96e (de laatste minuut van de extra tijd). De wedstrijd moest beslist worden in de verlengingen. Daarin scoorden Chamakh voor Arsenal en Progrebnyak voor Reading.

Strafschoppen leken in zicht tot Arsenal in de extra tijd nog twee goals wist te maken: Walcott scoorde in de 121e minuut en Chamakh prikte er nog eentje bij in de 123e. Arsenal won de match dus met 5-7.