Booy leidt eerste training

Koen Schaaphok
| 1 reacties
Booy leidt eerste training
Foto: © SC

Cercle Brugge wil blijkbaar niet teveel tijd verliezen. Kersvers Cercle-coach Foeke Booy werd maandag voorgesteld en leidde woensdag reeds zijn eerste training.

De training van Cercle Brugge trok veel bekijks en dat waarschijnlijk veel te maken met de nieuwe coach Foeke Booy. De Nederlander had maandag en dinsdag al gedebatteerd met de staf over zijn werkwijze maar nu mocht hij voor het eerst de training leiden.

Aandacht

Waar hij in het begin vooral toekeek en physical coach Wim Langenbick de leiding liet nemen, zo fel nam hij even later over om op zijn eigen manier de spelersgroep warm te krijgen.

Velen mochten er graag naar kijken. Luc De Schacht, assistent-trainer van derdeklasser VV Koksijde, keek aandachtig naar de nieuwe trainer en zijn spelers. “Het is altijd interessant om te zien hoe proftrainers werken en waar ze aandacht aan besteden”, aldus De Schacht aan Het Nieuwsblad, die nog niet kon zien dat de spelers zelf hoog met zichzelf opliepen. “Cercle mist duidelijk vertrouwen op dit moment.”

"Ziet er goed uit"

Hoe reageren de supporters op de aanwezigheid van een trainer met een uitgesproken verleden bij stadsgenoot Club Brugge? “Dat de volledige staf nu bestaat uit ex-mensen van Club Brugge is niet zo belangrijk, zolang ze Cercle maar in eerste kunnen houden. Uiteindelijk won Booy wel twee bekers met Utrecht en redde Sparta dus dat ziet er goed uit”, klonk het bij de toeschouwers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties