Vossen en Vercauteren weer verenigd?

Mathias Dumarey
| 25 reacties
Vossen en Vercauteren weer verenigd?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Speelt Jelle Vossen in de toekomst bij Sporting Lissabon? Het kan, al zijn het momenteel maar vage geruchten dat de Genk-spits nadrukkelijk in de belangstelling staat van de Portugese topclub waar Franky Vercauteren de scepter zwaait.

Sporting Lissabon moet vanavond zien te winnen van RC Genk in de Europa League om toch nog een kans te maken na de winter door te bekeren in Europa. Destabiliseren van de tegenstander kan hier wat bij helpen, maar misschien is er ook wel meer aan de hand.

Bij de aanstelling van Franky Vercauteren als trainer liet Sporting-preses Godinho Lopes weten dat Jelle Vossen een van de spelers was die op de lijst stond als potentiële versterking. Sporting scoort heel moeilijk en dus zou het graag in de winter een extra spits aantrekken. Zo is de link snel gelegd. Vercauteren kent de mogelijkheden van Vossen en bovedien brak de spits enkele jaren terug helemaal door toen hij bij Genk coach werd.

Of Sporting Lissabon of een andere geïnteresseerde club Vossen makkelijk kan wegplukken bij Genk, is een andere vraag. Vossen heeft ondanks een contract van één miljoen euro bruto per jaar nog altijd de wens om zijn geluk te beproeven in een buitenlandse competitie. De ploeg die hem wil halen, zal wel geld moeten ophoesten. Vossen heeft nog een contract in Genk tot de zomer van 2017 en er staat geen transfersom in het contract waartegen Vossen de club kan verlaten. Afgelopen zomer wimpelde Genk nog een bod van vier miljoen euro af van het Italiaanse Pescara. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties