Interview Dury: "Bepaalde zaken kunnen nog beter"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 7 reacties
Dury: "Bepaalde zaken kunnen nog beter"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Francky Dury neemt het met Zulte-Waregem vanavond op tegen KV Mechelen. Inzet? De eerste plaats die het deelt met Anderlecht vasthouden. Volgens Dury kan zijn ploeg nog op bepaalde vlakken beter acteren.

Sander De Graeve in Waregem

"We kunnen nog beter", aldus Dury. "Pas op, ik bedoel dat niet pretentieus, dat we eerste staan en nog beter kunnen. Neen, ik zie gewoon nog enkele zaken waarin we kunnen verbeteren. We zijn nog niet vaak voor de volle 90 minuten top geweest in een match."

"Als we voorin willen blijven meedraaien zullen we elke wedstrijd top moet zijn. En niet met vuur spelen zoals tegen Charleroi en in de tweede helft tegen Brugge. Tegen Brugge hadden we gewoon ons mannetje meer moeten uitspelen. We gingen echter te veel mee in het duelvoetbal van Club, als er dan een bal goed valt heb je met Tchité en Bacca een probleem."

Mechelen

Mechelen komt na twee verliesmatchen naar het Regenboogstadion. "Ik verwacht een moeilijke wedstrijd. We hebben ook al gezien dat ploegen hier kunnen komen winnen, denk maar aan Bergen en Lokeren."

"Mechelen is ook een goede ploeg, een club die voor het seizoen ambitie had voor de top-zes. Het zit daar al twee, drie jaar dichtbij."

Playoff 1

Francky Dury wil nog niet te veel over Playoff 1 praten: "We spreken die ambitie niet uit, maar we denken er wel aan. We hebben nu enkele seizoenen ronde de 13e, 14e plaats gestaan. De ambitie was bij ons voor het seizoen de linkerkolom."

"Ik weet nu ook wel dat, als je halverwege de competitie aan kop staat, je niet moet afkomen met de ambitie om achtste of negende te worden. Op Zulte-Waregem wordt er echter enkel aan de volgende wedstrijd gedacht, dat is voor een club als deze altijd de belangrijkste."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties