Interview Berrier: "Sommige aanbiedingen kan je niet weigeren"

Tomas Taecke
| 20 reacties
Berrier: "Sommige aanbiedingen kan je niet weigeren"
Foto: © SC

Franck Berrier staat met Essevee voor één van de hoogtepunten van het seizoen. De middenvelder die bij Standard moest ophoepelen, hoopt de Luikenaars zondag samen met het swingende Zulte Waregem een hak te zetten.

Tomas Taecke in Waregem

Na een pittige training in de schaduw van het zonovergoten Regenboogstadion stond Franck Berrier woensdagmiddag de pers te woord. Onze redactie sprak met de sensatie van Essevee, die zijn ex-club Standard zondag absoluut een nederlaag in de buik wil splitsen. De Franse middenvelder liet ook noteren dat hij Zulte Waregem enkel voor een absolute topclub zou verlaten. Berrier gaf aan dat er op dit moment geen concrete aanbiedingen zijn en hij zich ten volle concentreert op de partij tegen de club die hem vorig seizoen met de vinger heeft gewezen.

"De match tegen Standard is niet speciaal want zoals elke week kunnen we maar drie punten verdienen", ontkent Berrier dat de partij tegen de Rouches met stip genoteerd staat. "Tegen Mechelen haalden we een slecht resultaat. Straks moeten we het thuis veel beter gaan doen, want we verloren al te vaak punten op ons eigen veld. Maar goed, de prestatie was op zich niet slecht. We gingen vol voor de herfsttitel en het was ook logisch geweest als we de match tegen Malinwa winnend hadden afgesloten".

"Nu moeten we de terugronde goed trachten in te zetten. We staan bovenin en willen in de top zes blijven. Als je na vijftien speeldagen tweede staat, kan je je niet wegsteken. In de terugronde zullen de tegenstanders ons met een andere ingesteldheid tegemoet komen. We moeten de lijn gewoon doortrekken en zoals altijd vroeg proberen te scoren en vol voor de drie punten gaan. Het speelde de voorbije maanden in ons voordeel dat de coach het huis enorm goed kent. Andere clubs hebben een nieuwe coach of deden veel transfers en zijn nog wat zoekend. Het is wel zo dat teams als Standard en Club Brugge gegarandeerd in PO1 zullen terechtkomen".

Met tien doelpunten en een resem assists behoort Franck Berrier opnieuw tot de beste en ook meest productieve spelers in de Jupiler Pro League. Het hoeft geen betoog dat dit ook diverse binnen- en buitenlandse clubs de voorbije maanden niet is ontgaan.

"Ik concentreer mij op Zulte Waregem en wil hier het seizoen rondmaken. Natuurlijk zijn er aanbiedingen die ik niet naast mij kan neerleggen. Op dit moment zijn die er niet voor alle duidelijkheid. Ik droom van de Spaanse competitie maar ook de Serie A en Bundesliga spreken mij aan. Enkel in Frankrijk wil ik niet aan de slag. Dat voetbal ligt mij niet. Nederland is ook een optie: ik heb nog vaak contact met Teddy Chevalier (RKC Waalwijk red.), met wie het op dit moment heel goed gaat. Enkel voor een club die bovenin meedraait zou ik Essevee verlaten. Of Standard een optie is? Het huidige bestuur hoefde mij niet langer, dus momenteel is dit niet aan de orde".

"Ik heb niet het gevoel dat mijn palmares voorlopig somber oogt. Ik ben 28 jaar, het is niet zo dat mijn carrière er al opzit. Over zes jaar kunnen we er nog eens over spreken (lacht). Het klopt ook dat Francky Dury voor mij heel belangrijk is. Hij heeft me vertrouwen en dat is onontbeerlijk voor een speler. Ik hoef mij niet druk te maken over eventuele speelkansen want ik sta elke week in de basis. De rol die hij mij toedraagt, kan ik me heel erg goed in vinden".

Franck Berrier had tot slot nog enkele mooie woorden voor de jongeren in de groep, die een quasi even groot aandeel in het succes van de seizoensrevalatie hebben als de routiniers.

"Momenteel maak ik deel uit van één van de meest verstandige spelersgroepen die ik ooit gekend heb. De jongere spelers zijn allemaal heel intelligent en komen niet om zich wat te amuseren. Ze nemen dit heel serieus en bouwen aan hun toekomst. Spelers als Malanda en Verboom beschikken over heel wat kwaliteiten en spelen de pannen van het dak, maar voor mij is Hinostroza nog steeds het grootste fenomeen. We moeten nu zoveel mogelijk punten verzamelen in de komende wedstrijden, want je weet nooit wat er tijdens de mercato gebeurt. Wanneer het goed gaat is het vaak niet moeilijk, maar hoe zullen ze reageren als het minder loopt", aldus Franck Berrier.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties