Westerlo profiteert van puntenverlies Woluwe

Christophe van den Boom

Leider WS Woluwe ging op eigen veld onderuit. Tubeke toonde zich te sterk. Achtervolger Westerlo maakte geen fout en nadert tot op een punt. Eendracht Aalst en Boussu Dour speelden gelijk.

Westerlo boekte een makkelijke zege tegen Sint-Niklaas. Toch was het wachten tot diep in de tweede helft op doelpunten. Na 67 minuten brak William Owusu de ban. Kevin Vandenbergh en Jens Cools diepten de score uit tot 0-3. Zeven minuten voor tijd kon de Rwandees Henri Munyaneza milderen tot 1-3. Dankzij de zege komt Westerlo, samen met Oostende, tot op een punt van de leiding.

Tubeke smeerde WS Woluwe zijn derde nederlaag van het seizoen aan. Ambroise kon al vroeg in de eerste helft scoren. Na een uur spelen maakte Hervé Onana er 0-2 van via de stip. Aalst en Boussu Dour kwamen niet verder dan een gelijkspel. El Araichi opende na iets meer dan een kwartier spelen de score. De wedstrijd leek op een 0-1 af te stevenen, maar tien minuten voor tijd lukte Stavros Glouftsis de gelijkmaker.