Interview Van den Brom: "Ik wil alle prijzen pakken"

Van den Brom: "Ik wil alle prijzen pakken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij KV Mechelen hoeven ze niet te rekenen op een reserve-elftal van Anderlecht in bekerwedstrijd van morgen. John van den Brom gaf maandag aan dat er slechts bitter weinig wijzigingen zullen doorgevoerd worden.

Johan Walckiers in Anderlecht

Het is ooit anders geweest in Anderlecht. De bekerwedstrijden werden door de basisspelers gezien als een dagje rust, maar de mentaliteit in het Astridpark is serieus gewijzigd sinds de komst van Van den Brom. Zaterdag al gaven bijna alle spelers aan geen rust te willen en te willen spelen. "Dat is positief nee?", lachte Van den Brom. "Het is ook al lang geleden dat er hier succes werd gehaald in de Beker (2008, nvdr.). Het geeft iets aan over deze groep."

Slecht nieuws dus voor de jongens die in de Beker wat minuten wilden vergaren. Voor Tom De Sutter en Thomas Kaminski is er waarschijnlijk wel een plekje voorzien. Voor de rest is het koffiedik kijken of de Nederlandse coach zijn elftal nog gaat veranderen. "Het moeilijkste voor een coach als het zo goed gaat, is om iedereen tevreden te houden. Daar speelt de rest van de staf ook een grote rol in. Maar de spelers zijn ook niet achterlijk. Ze zien dat het elftal draait. Het is een moeilijke periode voor sommigen, want het is zelfs knokken om op de bank te kunnen zitten. Vorige keer (tegen Boussu Dour, nvdr.) is dat roteren me ook niet goed bevallen. Dat moet je dus ook niet verwachten."

Kaminski?

Het is een traditie in Anderlecht dat de reservedoelman de bekerwedstrijden voor zijn rekening neemt. Traditie zegt Van den Brom niet veel, maar hij denkt er toch over om Kaminski zijn kans te geven. "Denken, dat is het juiste woord. Ik zal morgen pas mijn beslissing nemen. Traditie is iets moois, maar het is niet alles. Het is voor Thomas ook de enige kans om wat minuten te pakken, want in de competitie is de hiërarchie duidelijk. Proto doet het geweldig."

Enkel luxeproblemen dus voor Van den Brom die naar eigen zeggen heel rustige periodes op de bank doormaakt. "Het is genieten op de bank. We spelen compacter, hoger, sneller,... Dat is de filosofie die ik had met dit elftal. Soms moet ik nog kleine wijzigingen doorvoeren zoals zaterdag tegen Beerschot. Het probleem was Milan (Jovanovic). Hij kwam te veel centraal lopen en dat heb ik hem bij de rust ook gezegd. En dan zie je dat we in de tweede helft nog beter gaan spelen. Het ideale zou zijn dat ze mij daar niet meer voor nodig hebben. Dat de jongens zelf tegen Milan zeggen dat hij op zijn plaats moet gaan lopen."

Tegen KV Mechelen wil Anderlecht de lijn van de competitie doortrekken. "Die beker is belangrijk. Ik wil alle prijzen pakken, want ik ben razend ambitieus", gaf Van den Brom nog mee. "Het zou stom zijn om die trofee te laten liggen. En het leeft ook in de groep."
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties