Interview De Bock: "Tshimanga is een goede vriend"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
De Bock: "Tshimanga is een goede vriend"
Foto: © SC

Morgennamiddag staat Lokeren - Genk op het programma. Het is niet alleen de gedeeld tweede uit de stand tegen de derde maar ook De Bock tegen Tshimanga. Beide jonge linksachters braken door bij Lokeren. Voetbalkrant.com kon hen even aan de tand voelen.

Door Sander De Graeve en Robby Morren

Tshimanga keert morgen terug naar de ploeg waar het voor hem allemaal begon: Lokeren. “Lokeren is de ploeg waar ik mijn kans heb gekregen en het is ook aan hen te danken dat ik mijn transfer naar Genk heb kunnen maken. Die club heeft dus veel voor mij betekend.”

Derrick Tshimanga ligt bij Genk in de balans met Brian Hamalainen voor de positie van linksachter. Net zoals hij bij Lokeren een tijdlang concurreerde met Laurens De Bock. “Hij is vier jaar ouder, ik denk dat hij al verder staat dan ik”, aldus Laurens De Bock.

Rode Duivels

Toch werd De Bock onlangs opgeroepen voor de nationale ploeg. “Ik werd, toen ik bij Lokeren zat, ook al eens opgeroepen. Het was vorige zomer, voor de vriendschappelijke wedstrijd in Slovenië”, zegt Derrick Tshimanga.

De verwachting is dat De Bock en Tshimanga in de toekomst zullen strijden linksback-positie bij de Rode Duivels. De Bock gaat de strijd graag aan: “Derrick is een goede vriend maar ik zal ervoor zorgen dat ik op die plaats komt te staan. Het zal om positieve concurrentie gaan.”

Moeilijke wedstrijd

Over de wedstrijd van morgen zijn beide spelers voorzichtig. Tshimanga denkt dat Genk het niet makkelijk zal krijgen: “Ik verwacht een moeilijke wedstrijd, Lokeren is sterk bezig. Het is een voetballende ploeg dus ik denk dat het een wedstrijd zal worden met veel kansen en met mooi voetbal.”

Laurens De Bock schat de kwaliteiten van Genk hoog in maar is optimistisch: “Genk is niet de eerste de beste ploeg maar ik denk dat we hen thuis kunnen verslaan. Als we uitgaan van onze eigen sterkte, kunnen we onze reeks verderzetten.”   .

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties