Munaron: "Altijd bezig met aanleggen van lijstjes"

Munaron: "Altijd bezig met aanleggen van lijstjes"
Foto: © SC

Jacky Munaron verricht in de schaduw goed werk bij AA Gent. De doelmannentrainer zag woensdag zijn poulain Sergio Padt de held worden van de strafschoppenreeks. Het werk dat hij er in steekt, wordt dan ook beloond.

"Toch is het een loterij, elke keer opnieuw", vertelt Munaron in Het Nieuwsblad. "Dankzij de adrenaline van het moment krijg je evenwel het gevoel dat je niets te verliezen hebt. Dat is ook de enige goede benadering. Bepaalde spelers veranderen elke keer opnieuw van hoek of methode als ze een strafschop moeten nemen; anderen zijn dan weer beter in te schatten. Taravel en Maric bijvoorbeeld kiezen steeds dezelfde hoek, maar trappen die dan wel steeds buiten het bereik van een doelman. Gelukkig voor ons trof Taravel deze keer de paal, Maric daarentegen mikte perfect in het zijnet."

"Hoewel je als doelman zo goed als kansloos bent wanneer een strafschop goed is getrapt, steken we toch veel energie en tijd in het bijhouden van onze documentatie. Als keeperstrainer ben ik steeds bezig met het aanleggen van nuttige lijstjes. Hoe neemt een team zijn hoekschoppen, welke spelers worden er meestal aangeduid... Alles kan nuttig zijn voor een doelman."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties