Snel weer een strak lichaam krijgen

Fabian Morren
| 0 reacties
Snel weer een strak lichaam krijgen
Foto: © SC

Vanaf een bepaalde leeftijd begint bij de gemiddelde leeftijd het lichaam minder strak te worden. De kilo's gaan er minder makkelijk af dan dat ze erbij komen.

Hadden voorheen een biertje meer of minder, een plakje kaas en worst en de borrelnootjes geen enkel effect op het lichaamsgewicht, dan kan dat ineens veranderen. Als man kun je dan naar de sportschool gaan, maar je kunt ook aan outdoorsporten gaan doen. Wil je liever in teamverband sporten, dan kan voetbal een uitdaging zijn.

Outdoorsporten
Mountainbiken is een leuke outdoorsport waarbij je tijdens het sporten je lichaam kunt trainen. Ook kun je genieten van de omgeving waardoor je fietst. Een goede mountainbike is een vereiste net als beschermende kleding die je nodig hebt. Als je goede outdoor kleding koopt voor het mountainbiken heb je minder last van regen en wind en ben je beter beschermd als je valt. Belangrijk is ook een helm daar er de kans bestaat dat je tijdens het fietsen onderuit gaat. Het is een sport welke je individueel kunt beoefenen maar ook in teamverband of met een aantal maten, zodat er een competitie ontstaat. Ben je op zoek naar een nieuwe mountainbike? Kijk op de website van Bikester voor een groot assortiment fietsen.

De echte durfals kunnen gaan klimmen als sport om snel een strak lichaam te krijgen. Te beginnen aan de klimmuur om te oefenen. Dit kan alleen met instructeur of met een metgezel welke tegengewicht biedt. Daarna zijn de Ardennen een heel mooi gebied om te gaan klimmen. Dit is dichtbij Nederland gelegen en er zijn voldoende klimmogelijkheden. Ook bij deze sport is het gebruik van de juiste kleding raadzaam.

Voetballen
Een strak lichaam kun je ook krijgen door te gaan voetballen. Tijdens de voetbaltraining wordt je conditie flink op de proef gesteld. Voetbal heeft te maken met coördinatie, conditie, inzicht en samenwerken. Zit je in een goed team, dan heb je ook een gedegen tegenstander bij de competitie. Voetbal is een leuke sport om te doen doordat het een teamsport is. Voetbal biedt de mogelijkheid om vrienden te maken, om samen gezellig na te kletsen in de kantine. Om samen wedstrijden achter de televisie van commentaar te voorzien. Goed voor je lijf en ook voor sociale leven.

Kortom
Om weer een strak lichaam te krijgen, is het dus niet alleen een mogelijkheid om naar de sportschool te gaan. Outdoorsporten kunnen je ook weer de oude vorm van je lichaam terug geven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties