Interview Plet scoorde al 8 keer: "Doen met de minuten die ik krijg"

Robby Morren
Robby Morren
| 9 reacties
Plet scoorde al 8 keer: "Doen met de minuten die ik krijg"
Foto: © SC

Glynor Plet doet het meer dan behoorlijk bij Racing Genk. Hij scoorde tot dusver al acht keer voor de Limburgse club hoewel hij bijna altijd op de bank moet starten.

door Robby Morren

Plet mocht bij Genk tot dusver slechts vijf keer aan een wedstrijd beginnen. Meestal krijgt hij wel een invalbeurt. In zijn beperkt aantal speelminuten vond hij al toch acht keer de weg naar de netten. Tegen Lierse viel hij aan het einde van de eerste helft in en scoorde.

"Het blijft altijd leuk als je kan scoren, ik ben blij met mijn doelpunt. Hoe meer je speelt, hoe meer kans je hebt om doelpunten te maken en jezelf te ontwikkelen. Ik moet het doen met de minuten die ik krijg en ik probeer daar het beste van te maken", reageert de Nederlander.

Barda - De Ceulaer
Plet was tevreden over het samenspel met De Ceulaer en Barda. "Het liep goed voorin met Barda maar ook met de andere jongens zoals Benji. Het liep vlot en het pakte in de tweede helft goed uit. Dit is positief."

Toch sloot de aanvaller de ogen niet voor de zwakke eerste helft. "De eerste helft was niet best. De ruimtes waren klein om te voetballen en we creëerden geen kansen. Tijdens de rust vertelde de coach dat het allemaal te slap was en dat we een tandje moesten bijsteken."

Vechtvoetbal
"De tweede helft werd het veld wat drassig en moeilijk bespeelbaar waardoor het meer aankwam op duels winnen. We scoorden al snel. Het was voor beide partijen moeilijk om te voetballen en het was meer vechtvoetbal."

Genk wil meestrijden voor de prijzen en dus moet het elke wedstrijd vol voor de winst gaan. "Het was belangrijk dat we wonnen tegen Lierse, zeker ook als je weet wat de concurrenten hadden gedaan. Als je erbij wil blijven moet je elke match proberen te winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties